Rôzne Rôzne

Považská Bystrica sa kosí skôr ako zvyčajne: Ktorých sídlisk sa to týka?

O takmer mesiac skôr ako minulý rok by sa mala skončiť prvá kosba verejnej zelene na považskobystrických sídliskách. Kedy sa začalo presne kosiť a dokedy by mala byť kosba ukončená?

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica sa kosí skôr ako zvyčajne: Ktorých sídlisk sa to týka?
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, kým v minulom roku začali Mestské športové kluby (MŠK) s kosením až v polovici mája, v tomto roku to bolo už 18. apríla na sídliskách Kolónia, SNP, Stred a najväčšom mestskom sídlisku Rozkvet.

„Do 20. mája by malo byť kompletne pokosené centrum mesta, SNP, Zakvašov a Hliny, do 2. júna celé sídlisko Rozkvet. Následne sa začne druhá kosba. Posledná väčšinou štartuje na prelome augusta – septembra a končí v polovici októbra,“ uviedla Kováčiková.

Ako dodala, začiatkom mája odštartovala aj prvá tohtoročná kosba na miestach posledného odpočinku v katastri mesta. Od 2. mája správca cintorínov spustil kosenie na starom cintoríne v Považskej Bystrici, všetkých 14 cintorínov (z nich 12 je v miestnych častiach) by mali pokosiť do konca mája.

„Konkrétne termíny nájdu občania na webovej stránke mesta Považská Bystrica. Sú však len orientačné a môžu sa zmeniť v závislosti od počasia, prípadne požiadaviek výborov mestskej časti,“ zdôraznila považskobystrická hovorkyňa.

Môže vás zaujímať:

Dobrá správa pre Považskú: Nové združenie mladých má veľké plány!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM