Filip Chudý Hádzaná

Považská Bystrica mieri do Európskeho pohára: Verme, že to bude s fanúšikmi

Na európskej pohárovej mape sa opäť objaví aj MŠK Považská Bystrica. Zaradila sa medzi slovenské kvarteto.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica mieri do Európskeho pohára: Verme, že to bude s fanúšikmi
6
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa predstavia siedmu sezónu za sebou v pohárovej Európe. Účinkovať budú v Európskom pohári, ktorý sa predtým hral pod názvom Vyzývací pohár (Challenge Cup). V ňom hrali päť sezón na sebou, pričom teraz si druhýkrát vyskúšajú jeho novú podobu.

Žreb

V uplynulej sezóne začali až v treťom kole EP, kde vyradili litovský klub Granitas-Karys Kaunas. Následne v osemfinále tesne vypadli s českým HC Robe Zubří. Len škoda, že si tieto zápasy nemohli na tribúnach vychutnať považskobystrickí fanúšikovia. Treba preto veriť, že v novej sezóne sa opatrenia uvoľnia.

Už štyrikrát dostali Považskobystričania stopku v osemfinále (holandský Hurry-Up v roku 2017, portugalská Madeira 2018, ruský Petrohrad 2019 a Zubří 2021), teraz teda príde možnosť sa posunúť o krok ďalej. Všetko však bude záležať aj od žrebu. Ten je na programe v utorok 20. júla vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Štyri kluby

Slovensko by tak malo mať v sezóne 2021/2022 na pohárovej scéne štvornásobné zastúpenie. Okrem MŠK Považská Bystrica to bude Tatran Prešov. Medzi ženami rovnako najlepšie dva tímy uplynulého ročníka MŠK Iuventa Michalovce a HC DAC Dunajská Streda.

„Tatran sa prihlásil do Európskej ligy, ktorá nahradila od vlaňajška niekdajší Pohár EHF. Hráči MŠK Považská Bystrica budú účinkovať v Európskom pohári. Do Európskeho pohára žien sa prihlásili Michalovce a Dunajská Streda. Iuventa je síce majster, ale keďže v Lige majstrov by nemohla hrať, nemal by byť problém s tým, že si namiesto Európskej ligy zvolila v hierarchii nižší Európsky pohár. Do 28. júna je ešte čas, ale nepredpokladám, že by pribudol ešte niekto ďalší,“ povedal pre portál slovakhandball.sk športový sekretár a riaditeľ súťaží Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM