Filip Chudý Rôzne

Považská Bystrica má tucet voľných bytov: Na koho sa usmeje šťastie?

Pod dohľadom notára vyžrebujú nových nájomníkov v dvoch novopostavených bytovkách na Kukučínovej ulici. Aký je záujem?

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica má tucet voľných bytov: Na koho sa usmeje šťastie?
Zdroj: TASR

Mesto Považská Bystrica má k dispozícii nové nájomné byty na Kukučínovej ulici, ktoré zakúpilo od súkromného investora vďaka úveru z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania a dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Ide o dve nové bytovky s počtom 44 bytov. Bytová komisia ešte vo februári pridelila väčšinu bytov konkrétnym žiadateľom na základe bodového systému.

„Posledných 12 voľných bytov sa bude prideľovať žrebovaním, a to v stredu 20. júna o 12:00 v zasadačke mestského zastupiteľstva. Toto losovanie bude verejné a prebiehať bude pod dohľadom notára,“ informovala hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, v polovici januára rokovala bytová komisia o spôsobe prideľovania bytov. „Zhodli sa na tom, že výber nájomníkov bude prebiehať podľa kritérií bodovacieho systému a v druhom kole príde na rad žrebovanie voľných bytov. Komisia pridelila na základe bodového systému celkovo štyridsať bytov, štyri byty zostali voľné. Všetky voľné byty, vrátane tých, ktoré vybraní žiadatelia odmietli, sa budú prideľovať v druhom kole – verejným losovaním. Celkovo sa bude týmto spôsobom prideľovať 12 bytov, z toho päť dvojizbových a sedem jednoizbových,“ doplnila Kováčiková s tým, že oslovili celkovo 65 ľudí, ktorí mali podanú žiadosť o pridelenie nájomného bytu a z nich tridsiati potvrdili svoj záujem o zaradenie do losovania.

„Základný mesačný nájom bude v sume od 119 do 156 eur. K tomu sa priráta fond opráv a záloha za teplo podľa počtu osôb. Celkový nájom sa tak pohybuje v sumách od 191 do 235 eur,“ dodala považskobystrická hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM