Filip Chudý Futbal

Považská Bystrica má nového trénera: Veľký návrat po 25 rokoch

Futbalisti Považskej Bystrice budú mať v budúcom ročníku nového trénera. Aké má ten ambície?

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica má nového trénera: Veľký návrat po 25 rokoch
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti MŠK Považská Bystrica si musia v krátkom čase opäť zvyknúť na nové trénerské vedenie. Po tom, ako začiatkom apríla dvojicu Marián Lovíšek, Rastislav Fiantok vystriedal Kamil Begáň, ktorý priviedol mužov bezpečne k postupu do piatej ligy, sa novým trénerom prvého tímu stal 52-ročný Jaroslav Vágner. Ten dlhodobo pôsobil v trénerských štruktúrach MŠK Púchov a v roku 2016 sa stal najlepším trénerom tretej ligy západ.

Vágner futbalovú kariéru rozbiehal v Považskej Bystrici, z ktorej v júli roku 1992 prestúpil do Banskej Bystrice. „Hrával som v Považskej Bystrici 10 rokov, zažil som tu zrejme svoje najlepšie časy, preto sa dá povedať, že je to taká moja srdcová záležitosť,“ povedal nový tréner považskobystrických MŠK, ktorý navyše 25 rokov býval na Rozkvete, teraz žije medzi Upohlavom a Udičou, odkiaľ pochádza.

„Ambície sa budú odvíjať od zloženia mužstva. V každom prípade chceme napredovať a zlepšovať sa, prípadne v krátkom časovom horizonte aj postúpiť vyššie. Ale hráčov ešte len spoznávam. Mojou úlohou je pripraviť mužstvo, pričom uvidíme, ako sa situácia vykryštalizuje v piatej lige, hlavne aké tam budú kvalitné mužstvá. Otvorene ale hovorím, že ak bude šanca postúpiť, chceme ju využiť, no nebude to ľahké,“ prezradil Vágner o ambíciách v novej sezóne.

Podľa jeho slov sa s vedením klubu dohodli na ročnej spolupráci, potom sa uvidí, čo to prinesie. „Mesto ale má záujem vytvárať podmienky, preto verím, že urobíme všetko preto, aby sme dobre reprezentovali Považskú Bystricu,“ vyjadril sa nový považskobystrický tréner.

Letná príprava sa začína 10. júla, pričom budúca sezóna bude obohatená aj o účasť MŠK v Slovenskom pohári, kde môže naraziť aj na popredné slovenské kluby. „V kádri sú pomaly ešte všetko len mladí hráči, ktorí musia veľa na sebe pracovať, ale pevne verím, že každodennou prácou sa budú zlepšovať,“ doplnil Vágner s tým, že mal by záujem aj o dve-tri posily, ideálne po hráčovi do každej formácie, no tí musia mať kvalitu. Prioritou zostáva práca s odchovancami a hráčmi z okolia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ocenenie práce v Považskej Bystrici: Naše mesto sa stalo centrom hádzanej, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM