Filip Chudý Rôzne

Považská Bystrica dostáva vianočný šat: Aká bude tohtoročná výzdoba?

Aj v tomto roku ožije Považská Bystrica vianočnou výzdobou, ktorá sa už začala postupne inštalovať. Ako má vyzerať?

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica dostáva vianočný šat: Aká bude tohtoročná výzdoba?
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné sviatky sa blížia a spolu s nimi prichádza do nášho mesta tradičná vianočná výzdoba, ktorá sa v týchto dňoch postupne inštaluje. Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, kompletná vianočná výzdoba by mala byť pripravená 5. decembra, kedy sa bude v Považskej Bystrici konať podujatie Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta, v rámci ktorého sa už tradične slávnostne rozsvecuje mestský vianočný stromček. „Vianočná výzdoba bude obdobná ako v minulom roku, pričom nebudú chýbať ani ihličnany v centre mesta,“ konštatovala hovorkyňa.

Pred rokom mesto investovalo do novej výzdoby približne 37 000 eur, išlo o viaceré dekoračné prvky v zrekonštruovanej centrálnej mestskej zóne, ako napr. dvaja svetelní anjeli vo veľkosti 3 a 4 m, svetelné prvky vo fontáne, či dekorácie na stožiaroch v tvare snehových vločiek. Pred týmito Vianocami ďalšia podobná investícia neprišla.

„V posledných dvoch rokoch mesto investovalo do novej vianočnej výzdoby, v tomto roku teda ďalšie investície nie sú potrebné,“ uviedla považskobystrická hovorkyňa.

Chýbať podľa jej slov v tohtoročnej výzdobe nebudú dekorácie na stožiare verejného osvetlenia, vyzdobený bude aj hudobný pavilón, vo fontáne pred mestským úradom aj pred kinom Mier pribudnú svetelné prvky, priestor medzi fontánou a detským ihriskom budú opäť zdobiť dvaja svetelní anjeli a pred mestským úradom nebude chýbať svetelný snehuliak. „Vianočná výzdoba bude ako každý rok aj v ostatných mestských a prímestských častiach, kde sa najčastejšie aplikuje žiarovkový dekor na stĺpy, rôzne girlandy, prípadne stromček s ozdobnými reťazami,“ doplnila Kováčiková.

Nový šat pred Vianocami dostane aj pešia zóna priamo v centre mesta, kde už tradičné kvetinové pyramídy nahradia po roku opäť živé dvojmetrové stromčeky v ozdobných kvetináčoch s osvetlením.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Kde iní čakali, Považskobystričan Alan (15) konal: Nominácia na Detský čin roka!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM