Filip Chudý Rôzne

Považská Bystrica ako v rozprávke: Na nové miesto prišlo takmer 3000 ľudí, FOTO

V nedeľu popoludní sa odohralo jedno z najúspešnejších podujatí hlavne pre deti v širokom okolí. Do nášho mesta prišiel opäť Rozprávkový les s množstvom atrakcií, čo prilákalo množstvo účastníkov.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica ako v rozprávke: Na nové miesto prišlo takmer 3000 ľudí, FOTO
Zdroj: Peter Máťoš

Považskobystrický Rozprávkový les napísal svoju už siedmu kapitolu, ale tentoraz v ňom nastala jedna výrazná zmena. Z priestorov cirkevnej školy a kalvárie sa presunulo na VI. ZŠ a do tamojšieho okolia. „Miesto podujatia sa zmenilo hlavne z kapacitných dôvodov, keďže ľudia majú väčší záujem o atrakcie, ktoré sú dole. Tam tiež prebieha bohatý program, ktorý má takto po novom dostatok miesta,“ vysvetlil nám zmenu dejiska organizátor podujatia Peter Máťoš.

Ako nám ďalej prezradil, ďalším dôvodom zmeny bol tiež terén, ktorý vedie rozprávkovým lesom. Po novom je to menej strmšie, je kratšia trasa, no a hlavne les bol aj lesom. „Na kalvárii sme to robili preto, aby sme ju pozdvihli, čo sa nám podarilo, zrekonštruovala sa a ľudia na ňu chodia. Ale tamojší les po bol kalamitách v zlom stave. Preto sme sa rozhodli pre zmenu a reakcia ľudí bola myslím pozitívna,“ vyslovil sa organizátor Rozprávkového lesa.

„Tohto ročníka sa zúčastnilo až 2800 ľudí, čo sú podobne rekordné čísla ako pred dvomi rokmi. Pred rokom boli čísla menšie kvôli počasiu,“ povedal Peter Máťoš.

Hoci tohtoročnou témou, ktorá dala pointu celému podujatiu, boli Rozprávky z lesa, vrcholom ročníka bolo niečo iné. Bola to ukážka veľkej bitky z 30-ročnej vojny, v ktorej boli použité dobové zbrane. „Niektorí členovia tejto bitky hrali aj v hollywoodskych filmoch ako Gladiátor, či v populárnej rozprávke Fantaghiro. Všetci si prišli pri tom na svoje a bolo to zaujímavé,“ vyjadril sa Máťoš.

Ten tento ročník radí medzi tie úplne najvydarenejšie, čo mu potvrdili aj reakcie účastníkov. „Z 2800 ľudí neuspokojíte všetkých, ale čo som sa stretol s niektorými, tí si všetko chválili,“ dodal na záver organizátor podujatia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nuda v Považskej nehrozí: Kam za zábavou počas nového týždňa?

Nové detské ihrisko plne k dispozícii: Mamičky a desiatky detí vyjadrujú spokojnosť

Foto: ilustračné

Rozprávkový les 2016: Takto živo bolo na VI. ZŠ
3
Galéria
Zdroj: Peter Máťoš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM