Filip Chudý Hádzaná

Považská bude musieť duel s Piešťanmi dohrať: Čo nové v kauze finále?

Aj keď je momentálne reprezentačná prestávka, deje sa toho okolo našej hádzanej stále veľa. Pozrite si aktuálny sumár.

Ilustračný obrázok k článku Považská bude musieť duel s Piešťanmi dohrať: Čo nové v kauze finále?
Zdroj: TASR

Hádzanársky klub MŠK Považská Bystrica síce neurobil žiadnu chybu, ale aj tak sa spomína na Slovenskom zväze hádzanej (SZH) v týchto dňoch o niečo častejšie než zvyčajne. Môžu za to dva známe prípady. Ako je známe, kauza z finále Slovenského pohára sa dostala do ďalšieho kola. Športovo – technická komisia SZH ponechala výsledok finále v platnosti, keďže Prešov neuviedol svoju námietku do zápisu. Prešovčania sa však odvolali na výkonný výbor SZH, ktorý bude zasadať 30. apríla. Termín nám potvrdil Martin Kosák zo SZH.

Druhým prípadom je nedohraný duel 10. kola nadstavby Slovnaft handball extraligy MHK Piešťany – MŠK Považská Bystrica. Ten po približne 29 minútach hry za stavu 12:14 prerušili pre výpadok elektrického prúdu. Hoci sa kluby dohodli, že stav z času prerušenia súboja zostane v platnosti, bude sa musieť nakoniec tento zápas dohrať.

„Na termíne dohrávky sa do piatka 12. apríla majú dohodnúť oba kluby a v prípade nedohody bude určený termín dohrávky. V pondelok 15. apríla budeme mať mimoriadne zasadnutie ŠTK a vydáme stanovisko,“ povedal Ivan Sverák, predseda ŠTK SZH.

Výsledok tohto stretnutia však už nebude mať žiadnu dohru na tabuľku, keďže na druhom mieste Považskej Bystrice a piatom Piešťan sa už nič nezmení. Semifinále play-off proti Šali začína prvým zápasom u nás potom už v piatok 26. apríla o 18:00.

Teraz sa však považskobystrická športová hala pripravuje na kvalifikačný zápas Slovensko – Taliansko, ktorý sa bude hrať v nedeľu 14. apríla o 17:00. Pričom už o 14:30 sa uskutoční predzápas juniorských tímov oboch krajín. Ten bude zadarmo. Vstupenky na duel prvých tímov si môžete kúpiť v jednotnej cene 5 € v sieti Ticketportal. Vstupenky si budete môcť zakúpiť tiež v predpredaji aj v športovej hale MŠK v Považskej Bystrici nasledovne:

  • Sobota 13.4.2019 od 14.00 hod. kaviareň HALA – športová hala
  • Nedeľa 14.4.2019 od 12.00 hod. v pokladni športovej haly MŠK vchod E

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Tréner Piešťan Martin Nedorost o prerušenom zápase

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM