Filip Chudý Rôzne

Považská bude mať novú vianočnú výzdobu: Pozrite si jej VIZUALIZÁCIE

Vianočné sviatky sa blížia a spolu s nimi prichádza do nášho mesta opäť vianočná výzdoba. Tá bude tento rok vynovená. Akým spôsobom a kde?

Ilustračný obrázok k článku Považská bude mať novú vianočnú výzdobu: Pozrite si jej VIZUALIZÁCIE
6
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Považská Bystrica aj v tomto roku ožije vianočnou výzdobou, pričom na dvoch miestach bude nová. Ide o budovu radnice a priestor pred kostolom. Zvyšná výzdoba v centre mesta bude podľa slov hovorkyne mesta Ivety Pagáč Kováčikovej obdobná ako v predošlom roku. Chýbať tak nebudú dekorácie na stožiaroch verejného osvetlenia, vyzdobený bude aj hudobný pavilón, vo fontáne pred mestským úradom aj pred kinom Mier pribudnú svetelné prvky, priestor medzi fontánou a detským ihriskom budú opäť zdobiť dvaja svetelní anjeli a pred mestským úradom nebude chýbať svetelný snehuliak.

„Čiastočne sa obmení dekorácia mestského úradu, nakoľko osadenie svetelného prvku, ktorý sa tu využíval v ostatných rokoch si vyžaduje väčší zásah do fasády, čo vzhľadom na rekonštrukciu budovy nie je vhodné. Tento prvok nahradí cencúľová svetelná výzdoba okolo balkónu, ktorú je možné osadiť šetrnejším spôsobom. Nové prvky vianočnej výzdoby mesto v tomto roku zakúpi na námestie pred Rímskokatolíckym kostolom Návštevy Panny Márie,“ prezradila novinky Pagáč Kováčiková.

Tá k novej výzdobe pri kostole ďalej uviedla, že pri výbere dekorácií bolo potrebné zohľadniť technické parametre priestoru, nakoľko sú tu parkové stĺpy verejného osvetlenia, ktoré sú nižšie než bežné stĺpy verejného osvetlenia. „Nové svetelné prvky budú lemovať svietidlá na dvanástich stĺpoch, na budovu kostola pribudne krásna svetelná betlehemská hviezda, ktorá meria približne dva metre,“ opísala.

Vianočná výzdoba bude ako každý rok aj v ostatných mestských a prímestských častiach, kde sa najčastejšie aplikuje žiarovkový dekor na stĺpy, rôzne girlandy, prípadne stromček s ozdobnými reťazami. „Do novej vianočnej výzdoby mesto v tomto roku investuje približne 13 000 eur,“ doplnila hovorkyňa.

Súčasťou vianočnej výzdoby budú aj kvetinové pyramídy, ktoré sa stali súčasťou centra pred troma rokmi. „Vegetačné obdobie muškátov, ako aj rôznych letničiek skončilo, pyramídy teda Mestské športové kluby načas z centrálnej mestskej zóny stiahli. V jesennom období ich nahradili mramorové žardiniéry. Na obdobie Vianoc ich rovnako ako vlani nahradia živé dvojmetrové stromčeky v ozdobných kvetináčoch s osvetlením,“ dodala Pagáč Kováčiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

VIZUALIZÁCIE novej vianočnej výzdoby pred kostolom v Považskej Bystrici
6
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM