Filip Chudý Šport Iné športy

Považská angažovala tri zaujímavé posily: Priestor môžu dostať aj títo mladíci

Považskobystrickí panteri boli na prestupovom trhu aktívny, keď získali známe mená. Pozrite, čo o zmenách v kádri povedal klubový manažér.

Ilustračný obrázok k článku Považská angažovala tri zaujímavé posily: Priestor môžu dostať aj títo mladíci
Zdroj: TASR

Hoci mali hokejisti HK 95 Považská Bystrica v úvode novej sezóny prvej ligy náročný program, bodovo ho zvládli, keďže naprázdno vyšli len pri prehre v Michalovciach (2:8). „Bodové plány sa nám vydarili. Síce prišla jedna vyššia prehra v Michalovciach, ale ten výsledok trochu klame, keďže všetko sa rozhodlo až desať minúť pred koncom gólom v oslabení. Veľmi ma teší, že v tom zápase chytal David Klinčúch, ktorý by mohol hrať ešte aj za juniorku, pričom boli naňho dobré ohlasy, čo je pozitívne,“ zhodnotil úvod sezóny klubový manažér Ján Zlocha st.

A hoci je zatiaľ relatívne spokojný, podľa jeho slov je stále na čom robiť, ale tiež je na čom stavať. Keďže v ostatnom čase viacero našich hráčov bolo zranených či chorých, zareagovali v klube získaním troch posíl. Do obrany prišiel z Francúzska skúsený 27-ročný hokejový svetobežník Pavol Fančovič, ktorý ešte ako dorastenec u nás v minulosti krátko hral. Známe tváre posilnili považskobystrický útok, do ktorého sme získali navrátilcov Jozefa Danielčáka (20) a Jakuba Pšurného (21).

„Fančovič bude hrávať striedavo u nás a v Púchove. Týmto príchodom sme obranu dostatočne vystužili, keď v nej máme sedem chalanov. Do útoku sme získali na striedavý štart Danielčáka zo Žiliny. A vrátil sa k nám aj Pšurný, ktorý bude u nás pôsobiť na striedavý štart z Púchova,“ povedal Zlocha st.

Ten je so zložením obrany spokojný a veľké zásahy do nej sa už neplánujú. „Dúfame, že Ján Nahálka sa dostane na novoročné MS do 20 rokov. Potom by sa nám vrátil v januári, ak nebude v záverečnej nominácii, pripojí sa k nám už v decembri. Navyše Jakub Savara z Piešťan je urobený na hosťovanie a bude hrať v prípade nutnosti. Podobne, ako Filip Husár z Trenčína. A odtiaľ do útoku máme v zálohe aj Richarda Jakubca,“ konštatoval manažér panterov.

Ako ďalej prezradil, do súčasného kádra už veľmi zasahovať nechcú, no všetko sa ukáže až v priebehu súťaže. „Možno by sme radi privítali ešte jedného útočníka skôr na pozíciu centra. Ale radi dáme šancu aj našim mladým hráčom. Pavol Kubala už nastúpil a možno zabudujeme do kádra ešte nejakých juniorov, aby vedeli v prípade potreby naskočiť,“ doplnil s tým, že do úvahy pripadajú z obrancov Daniel Slanička, Filip Koreník, Adam Zlocha. Do útoku potom napríklad Marek Ondrásky či Lukáš Urbánek.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM