Filip Chudý Kultúra

Považská a okolie sa má na čo tešiť: Bohatá porcia víkendovej zábavy

Ak ešte nemáte program na najbližší prázdninový víkend, potom v našom rôznorodom výbere si niečo určite vyberiete.

Ilustračný obrázok k článku Považská a okolie sa má na čo tešiť: Bohatá porcia víkendovej zábavy
Zdroj: TASR

Večer pri ľudovej hudbe

7. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Vystúpenie ľudovej hudby Javorníček a folklórnej skupiny Javorina z Lysej pod Makytou. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

Koniec sveta

7. júla o 20:30, pri dome kultúry

Prvé tohtoročné letné kino v CoolTajneRi ponúka unikátnu sondu do duší osamelých ľudí veľkomesta, s témou konca sveta podľa Mayského kalendára zachytenej v poľskom rádiu. V prípade dažďa sa bude premietať v Retre.

Deň obce Sverepec

8. júla o 13:00, Sverepec

Vyplní ho súťaž vo varení kotlíkového gulášu. Vystúpi dychová hudba Lieskovanka a harmonikári Mošteneckí pajtáši. Bude aj tanečná zábava pri Lieskovanke.

Deň obce Hatné

8. júla o 18:00, Hatné

Oddychový areál pri Skalke privíta spevácke skupiny Hatňanka a Studnička, Michala Seka a Petra Šarlaya a ďalších. Už o hodinu skôr vystúpi bábkové divadlo Lienka.

Malá nočná hudba

8. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Koncert vážnej hudby. Účinkujú: Sláčikové kvarteto ZUŠ Považská Bystrica, harfista Pavol Repáň, akordeonista Filip Vojtko. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

5. október

8. júla o 20:30, pri dome kultúry

Tichý príbeh o mužovi, ktorý čaká na dôležitú operáciu. Keď sa dozvie, že mu možno ostáva iba pár mesiacov života, vydá sa na cestu bez cieľa, no s „konečným termínom“, ktorým je 5.október. V rámci letného kina v CoolTajneRi. V prípade dažďa sa bude premietať v Retre.

MX open

9. júla o 10:15, motokrosový areál Sverepec

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v motokrose privíta v nedeľu areál vo Sverepci. Kvalifikačné tréningy začínajú o 10:15, finálové jazdy od 11:40.

Hodové slávnosti

9. júla o 15:00, Horný Moštenec

Jedna z považskobys­trických mestských častí bude mať v nedeľu hodové slávnosti, konkrétne tá v Hornom Moštenci. Deti zabavia kolotoče, pre starších sú pripravené kultúrne vystúpenia: DH Mošteňanka, HS Rosa, Miro Janek (heligónka), Mošteneckí pajtáši, Lucia Briestenská, HS Cma.

Ja, zloduch 3

9. júla o 16:00, kino Mier

Je dobré byť zlý. Bývalý zloduch Gru má problém. Medzi prstami si nechal utiecť aktuálne najhľadanejšieho zlosyna na svete, a tak ho vyhodili z práce v Antizloduchovskej lige. Jeho Mimóni sú navyše čím ďalej nespokojnejší, lebo ich pán už nie je zlý. Americká animovaná komédia.

Koncert Juraj Vačko band a Nika Hladká

9. júla o 19:00, pri dome kultúry

V rámci CoolTajneRu. Juraj Vačko pred publikom väčšinou nestojí sám, sprievod mu robí gitarista, klavirista a dobrý kamarát v jednej osobe menom Róbert Fapšo. Harmonické duo sa občas vie rozrásť až na štvorčlennú kapelu, v ktorej brnká na base Jurajov brat Matej Vačko a za bicími sedí ich kamoš Slávo Holba. Ich hlavným cieľom je podať vystúpenie čo najautentickejšie a najpestrejšie.

Špina

9. júla o 19:00, kino Mier

Nie všetko sa dá len tak zmyť. Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie… Slovensko-česká dráma.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Strecha pódia pred radnicou v Považskej nevydržala: Môže sa to zopakovať? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM