Filip Chudý Kultúra

Považan ukážkovo vyvrátil nezmysly: Čo chystajú na finále Zem spieva?

O výbornú reprezentáciu považskobystrického regiónu sa postarali folkloristi z Považanu. Ešte však pripravujú jedno číslo.

Ilustračný obrázok k článku Považan ukážkovo vyvrátil nezmysly: Čo chystajú na finále Zem spieva?
8
Galéria

Folklórny súbor Považan z Považskej Bystrice sa predstaví v sobotnom (19. 12.) finále tretej série šou verejnoprávnej televízie Zem spieva. „My sme sa prihlásili do súťaže s tým, aby sme predstavili tanečnú kultúru nášho blízkeho okolia, pretože v minulosti tento región bol nesprávne nálepkovaný, že tu nejde o tanečný región a podobné nezmysly. My sme sa to teda rozhodli vyvrátiť,“ povedal Milan Jankoviech, umelecký vedúci FS Považan.

Ďakujú za podporu

„Viac ako samotný postup do semifinále, či následne do samotného finále si ceníme pozitívnu kritiku odbornej poroty ako aj patriotov,“ pripojil.

Ako ďalej uviedol, v neposlednom rade si cenia aj obrovskú podporu od divákov. „Za to im chcem zo srdca poďakovať a zároveň aj všetkým členom Považanu. Ukázali sme, ako sa dokážeme kolektívne zomknúť pre reprezentáciu súboru, mesta či celého regiónu,“ vyjadril sa Jankoviech.

Finálové vystúpenie

Na finálové kolo si Považan pripravil dožinkovú slávnosť s názvom ,,Oldomáš“ z Púchovskej doliny.

„Takže po Papradnianskej doline, Kostolci a Praznove predstavíme aj Púchovskú dolinu z Javorníkov, ktorá je tiež špecifická a temperamentná,“ doplnil umelecký vedúci súboru.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si semifinálové vystúpenie, vďaka ktorému sa Považan dostal do finále.

Zdroj: YouTube.com

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM