Hádzaná

Potlesk z tribún aj po prehre, to tu v tejto sezóne ešte nebolo!

Hádzanári MŠK Považská Bystrica utrpeli cez víkend piatu prehru za sebou, tentoraz nestačili na Hlohovec (26:29), čím si výrazne skomplikovali boj o postup do play-off.

Ilustračný obrázok k článku Potlesk z tribún aj po prehre, to tu v tejto sezóne ešte nebolo!
Zdroj: TASR

Považania vedeli, že potrebujú proti Hlohovcu vyhrať, pričom začali stretnutie veľmi dobre. V 7. minúte vyhrávali 5:2. „Úvod do stretnutia sme mali smelý, dodržiavali sme pokyny, ktoré sme si povedali v šatni. Bolo na nás vidieť, že ideme za tým, čo chceme dosiahnuť,“ povedal k tomuto úseku hry domáca spojka Andrej Firit. Doplnil ho tréner MŠK Václav Straka: „Škoda toho začiatku, boli sme dobre prichystaní na súpera, darilo sa nám v útoku a aj obrane. Na začiatku sme si mali urobiť väčší náskok a hralo by sa nám lepšie.“

No o ďalších sedem minút už bolo vyrovnané. Vzápätí sa obe mužstvá ťahali o každý, no na konci prvého polčasu si hostia vypracovali trojgólový náskok, ktorý sa neskôr ukázal ako zlomový. „Škoda záveru prvého polčasu, keď sme po dvoch nepripravených strelách umožnili súperovi trojgólový náskok. Hráči sa síce snažili, ale chýbalo nám trochu viac odvahy v prechode do útoku a súper bol stále o krok vpredu,“ vystihol podstavu vývoja stretnutia Václav Straka.

Jedným z dôvodov toho, prečo domáci väčšinu zápasu iba doťahovali náskok hostí, boli slabšie výkony ich všetkých troch brankárov. Začal Ľubomír Drápal, toho po 12 minútach vystriedal Martin Biel. Druhý polčas začal v bráne Jakub Makay, no na záverečnú štvrťhodinu sa postavil medzi tri žrde opäť Drápal, ale nepomohlo ani to. „S tým neurobíme nič. No ani súperovi brankári toho viac nechytili. Samozrejme, mrzí to, keď chýba takáto podpora, no tú nemal dnes ani súper,“ povedal k brankárskej otázke Straka.

Trénera hostí Martina Liptáka, ktorý je zároveň reprezentačným trénerom Slovenska, sme požiadali o vyjadrenie na stranu výkonu Považskej Bystrice oproti minulým vzájomným stretnutiam. „Považská Bystrica hrala veľmi dobre, jednoznačne lepšie, ako v minulom vzájomnom zápase. Tumidalský im pomohol v obrane, ale nám zas to, že sme im ,vystrieľaliʻ troch brankárov. No obrana bola s Dybom a Tumidalským lepšia. Len v útoku výrazne chýbal Chudoba, ktorý by to vedel na postavenú obranu,“ skonštatoval Lipták.

Domáci fanúšikovia po zápase ocenili výkon hráčov MŠK, keď snáď prvýkrát po prehre v tejto sezóne zatlieskali. Už v sobotu cestujú hádzanári Považskej Bystrice do Šale, kde ich čaká zrejme kľúčový zápas sezóny. Potrebujú vyhrať, inak sa šanca na postup do play-off dostane len do roviny teórie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM