Rôzne

Potešujúca správa v boji s koronavírusom: V okolí Považskej posledný pacient

Slovensko potešila správa, že nepribudol žiadny nový prípad COVID-19. A dobre to vyzerá aj v považskobystrickom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Potešujúca správa v boji s koronavírusom: V okolí Považskej posledný pacient
Zdroj: TASR

V pondelok (18.5.) na Slovensku nepribudol žiadny nový prípad ochorenia COVID-19. Laboratóriá vykonali 2041 testov. Informoval o tom ústredný krízový štáb na webovej stránke korona.gov.sk.

Pribudli vyliečení

Nepribudlo ani žiadne úmrtie. Spolu je na Slovensku pozitívne testovaných 1495 ľudí a zomrelo 28 osôb. S COVID-19 je hospitalizovaných 18 ľudí. Traja z nich sú na jednotkách intenzívnej starostlivosti, pľúcnu ventiláciu nepotrebuje žiaden.

Pribudlo však sedem vyliečených pacientov, pričom doteraz sa z ochorenia vyliečilo spolu 1192 ľudí. My sme zisťovali, či už sa vyliečil aj posledný pacient z Považskej Bystrice pozitívne testovaný na COVID-19.

Bez nových

„Naďalej platí, že z 29 pacientov je 28 vyliečených,“ povedala Renata Beníková, regionálna hygienička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom Považskej Bystrici.

Pod miestne RÚVZ patria okresy Považská Bystrica, Púchov a Ilava. Dobrou správou je to, že už dlhšie v našom regióne nepribudol žiaden nový prípad. „K dnešnému dňu nemáme zaznamenaný nový prípad ochorenia COVID 19,“ doplnila regionálna hygienička.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM