Rôzne

Potešujúca správa: Považská Bystrica a okolie o krok bližšie k cyklotrase

Trenčianska župa požiada o nenávratný príspevok na siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály. Čo má byť jej súčasťou?

Ilustračný obrázok k článku Potešujúca správa: Považská Bystrica a okolie o krok bližšie k cyklotrase
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Cyklistickú infraštruktúru v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) má zlepšiť siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály z Považskej Bystrice po hranicu so Žilinským samosprávnym krajom. Zastupiteľstvo TSK minulý týždeň schválilo podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok v rámci integrovaného regionálneho operačného programu.

Ako informovala vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková, celkové náklady na vybudovanie viac ako desaťkilometrového úseku cyklotrasy z Považskej Bystrice po obec Plevník-Drienové budú takmer 3,62 milióna eur. Kraj sa bude na spolufinancovaní projektu podieľať sumou viac ako 180 000 eur.

Súčasťou stavby bude okrem cyklotrasy aj drobná architektúra (lavičky, informačné tabule a sčítač dopravy) a cyklistické odpočívadlo.

Úsek je súčasťou projektu Zlepšenie cyklistickej infraštruktúry v TSK, ktorého hlavným cieľom je vytvoriť kostru cyklodopravy na Považí v rámci TSK. Pripájať sa na ňu budú ďalšie cyklotrasy aj cezhraničného charakteru. Spájať bude významné body v rámci kraja – priemyselné parky, centrá sídiel a dopravné uzly.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Kadiaľ povedie táto cyklotrasa sme informovali už v júni, viď článok nižšie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM