Filip Chudý Rôzne

Pôrodnica v Považskej potešila: Barborka je dôkazom, že sa rodí viac detí

V Považskej Bystrici padla veľmi príjemná hranica, keďže v nemocnici privítali na svete jubilejné dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Pôrodnica v Považskej potešila: Barborka je dôkazom, že sa rodí viac detí
Zdroj: Gynekologicko - pôrodnícke oddelenie NsP Považská Bystrica

V Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica sa 31. mája o 3.39 hod. narodilo 500. bábätko v roku 2021. Je ním Barborka s váhou 3 490 gramov a dĺžkou 49 centimetrov. Informovalo o tom Gynekologicko – pôrodnícke oddelenie našej nemocnice na sociálnej sieti.

Vyšší priemer

Ako sme už informovali v úvode roka, prvou bola Nina z Ladiec, ktorú nasledovali Jakub z Púchova a Matej z Mikšovej. Barborka teda uzavrela prvú päťstovku.

Priemerne sa teda rodí v považskobys­trickej pôrodnici v tomto roku aktuálne sto detí na mesiac. Ak taký priemer vydrží, prekoná sa minulý rok, keď prišlo v nemocnici na svet 1 094 detí – 556 dievčat a 538 chlapcov a spoločne na narodilo šesť dvojčiat.

Viac správ zo Slovenska

Mená

Na pripomenutie, najčastejším menom pre malé dievky v minulom roku boli Ema (31), Nina (19), Nela (19), Eliška (14), Sofia (13), Linda (12), Kristína (12), Alžbeta (12) a Sára (12). Malým junákom rodičia najčastejšie dali meno Jakub (42), Tomáš (23), Filip (20), Matúš (19), Šimon (17), Martin (16), Adam (15), Oliver (15) a Samuel (14).

Medzi vzácnejšie a neobvyklé mená počas roka 2020 v Považskej Bystrici patrili Nevio, Mina, Medard, Kiara, Liam, Letícia, Yonko, Hubert, Amia, Aron, Félix, Ariana, Bello, Loriana, Duc či Luka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM