Filip Chudý Rôzne Iné športy Kultúra

Populárny Ďurďovský výstrek láka masy: PROGRAM je aj tento rok nabitý

Jedna z najmenších obcí nášho okresu Ďurďové pripravila ďalšie pokračovanie mimoriadne obľúbeného výstreku. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Populárny Ďurďovský výstrek láka masy: PROGRAM je aj tento rok nabitý
Zdroj: Dnes24.sk

Slovensko – moravská hasičská liga (SMHL) uzavrie počas najbližšieho víkendu už svoju 16. kapitolu. Od roku 2009 sa jej finálové podujatie koná už tradične v Ďurďovom. Posledné kolo tohto ročníka sa uskutoční v sobotu 8. septembra od 8:30. V štvrtej najmenšej obci Považskobystrického okresu každoročne pri tejto príležitosti usporiadajú Ďurďovský výstrek, ktorý sa stal jedným z najobľúbenejších podujatí široko-ďaleko. Počas jeho existencie naň zavítalo množstvo známych slovenských umelcov, pričom je sa na čo tešiť aj tento rok. Hlavným ťahákom bude legendárna skupina Tublatanka.

„Obľúbenosť tohto podujatia je výsledkom dlhoročnej práce a celá naša obec je hrdá na to, že Ďurďovský výstrek je taký populárny. Každý rok odhadujeme účasť na približne 7000 ľudí. No verím, že dobré počasie a výborná kapela priláka davy a mohli by sme možno atakovať desaťtisícovú hranicu,“ povedal starosta obce Ďurďové Anton Ondrásky.

Ten ďalej uviedol, že sa tešia na každého jedného návštevníka a tiež účinkujúcich. „Nie je to prvýkrát, čo k nám prídu takíto známi umelci, pričom verím, že nie ani naposledy. Nás mimoriadne teší, že sme do Ďurďového pritiahli opäť výborné kapely. Robíme to preto, aby sa ľudia tešili,“ doplnil starosta s tým, že do 14:00 bude vstup zdarma, keďže chcú, aby prišlo veľa ľudí už na úvod, no a potom sa začne vyberať vstupné v cene päť eur.

Čo sa týka samotného finále SMHL, v štartovej listine sa nachádza až 120 dobrovoľných hasičských tímov mužov a žien, čo je maximálny možný počet. Viac už kapacita nedovolí. O 13:00 začne veľká detská párty, ktorej súčasťou budú detské vystúpenia, 9D kino, laserová strelnica, maľovanie na tvár, húsenková dráha, skákací hrad atď. Od 14:00 Veselé zúbky s Robom Pappom, Martinom Chynoranským, Monikou a Zuzanou Haasovými. Medzitým bude hrať aj country skupina Alabama. Večer od 20:00 zahrá Svieca vo vetre, od 21:00 Tublatanka, pričom o následnú diskotéku do rána sa postarajú DJ Dave a DJ Radko. Dobrú zábavu počas podujatia zabezpečí Štefan Skrúcaný.

Program Ďurďovského výstreku 2018

  • 8:30 – začiatok súťaže, nástup družstiev, hymna, príhovor organizátora
  • 9:00 – 19:00 – 120 kvalitných útokov hasičských družstiev zo Slovenska a Čiech, ALL STARS útoky SMHL,
  • 13:00 – veľká detská párty
  • 14:00 – Veselé zúbky
  • 17:00 – 18:00 – žrebovanie Tomboly
  • 19:00 – 20:00 – vyhlásenie súťaže a výsledkov SMHL
  • 20:00 – 21:00 – koncert predkapely Svieca vo vetre
  • 21:00 – 22:00 – koncert skupiny Tublatanka
  • 22:00 – 04:00 – diskotéka až do rána s ohňostrojom

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM