Rôzne

Ponor sa do objavovania: Zaujímavá akcia, ktorá očarí všetky deti

Vlastivedné múzeum Považská Bystrica pripravilo zaujímavý vzdelávací program nielen pre všetky deti. Je ním týždeň vody. Čo všetko sa môžu záujemcovia dozvedieť?

Ilustračný obrázok k článku Ponor sa do objavovania: Zaujímavá akcia, ktorá očarí všetky deti
Zdroj: TASR

Považskobystrické vlastivedné múzeum si pripravilo ďalší vzdelávací program. Tentoraz sa týka vody.

V priestoroch Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici, ktoré nájdete v priestoroch SPŠ, až do piatka 8. apríla do 12:00 trvá týždeň vody, ktorý je zameraný na vzdelávanie o nej.

Obsahom vzdelávacieho programu je pozorovanie malých vodných živočíchov pomocou mikroskopu a binokulárnej lupy zábavné pokusy s vodou (tlak, vzlínavosť, filtrácia, tvrdosť). Nevynechajú sa ani prednášky o tom čo je to voda, význam vody pre život na Zemi, vlastnosti vody, vodné rastliny a živočíchy, voda v slovenských ľudových zvykoch. No a taktiež sú pripravené na premietanie dokumentárne filmy – Voda je život (asi 30 minút), The End of the Line – o nepriaznivom dopade nadmerného rybolovu (asi 85 minút).

Tento vzdelávací program je spoplatnený sumou 0,50 eur na žiaka a vyučovaciu hodinu. Ak by ste sa rozhodli zúčastniť ponúkaného vzdelávacieho programu, je potrebné včas nahlásiť dátum, ktorý vám vyhovuje a počet žiakov. Kontaktná osoba je Monika Roncová – tel.: 0901 918 848, email: monika.roncova@muzeumpb.sk.

Môže vás zaujímať:

Zelený štvrtok v Považskej Bystrici: Veľkonočná tvorivá dielňa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM