Rôzne

Pomoc pre belušských dobrovoľných hasičov: Vďaka dotácii majú lepšie vybavenie

Tri dobrovoľné hasičské zbory v Beluše zveľadia z dotácie materiálne vybavenie. Ako to rozdelili?

Ilustračný obrázok k článku Pomoc pre belušských dobrovoľných hasičov: Vďaka dotácii majú lepšie vybavenie
Zdroj: Obec Beluša

Všetky tri dobrovoľné hasičské zbory (DHZ) v obci Beluša v Púchovskom okrese si vďaka dotácii doplnili materiálne vybavenie. Činnosť dobrovoľných hasičov podporuje každoročne dotácia z Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR, obec zo svojho rozpočtu prispela piatimi percentami.

Podpora hasičov

Ako informovala Alena Kubašová z belušského obecného úradu, celková dotácia predstavuje pre všetky tri zbory 7 400 eur. Pre DHZ v časti Podhorie, ktorý je v kategórii C, je výška dotácie stanovená na 1 400 eur a po 3 000 eur dostali hasiči z kategórie B – z Beluše a Hlože.

„Každá dotácia z Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR je minimálne piatimi percentami pokrytá z obecného rozpočtu, čo predstavuje spolu sumu takmer 400 eur. Je pre nás samozrejmosťou, že podporujeme činnosť dobrovoľných hasičov aj z obecného rozpočtu, keďže ich pomoc a práca je veľkým prínosom pri riešení povodní či požiarov v obci. V posledných rokoch bol obmenený ich vozový park a poskytnutá dotácia pomáha modernizovať ich materiálové vybavenie. Obec sa na ich činnosť môže vždy spoľahnúť a osvetovo pracujú aj s deťmi a mládežou,“ doplnila Kubašová.

Správy z Považia

Lepšie vybavenie

Všetky tri hasičské zbory si za dotáciu kúpili potrebné materiálno-technické vybavenie či osobné ochranné pomôcky na zvýšenie akcieschopnosti. Vybavenie budú členovia zborov používať počas zásahov, a tak budú môcť oveľa lepšie chrániť životy a majetok občanov pred požiarmi a povodňami.

Hasiči z Beluše si obstarali hadice, prúdnice a osobné ochranné prostriedky (pláštenky, zásahovú obuv, brodiace nohavice, odev proti hmyzu, termotričká, hasiaci vak). Hložský zbor kúpil z dotácie zásahové odevy s reflexným nápisom. Hasiči z Podhoria si kúpili zásahové rukavice a obuv.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM