Krimi

Polícia o zlomenom stĺpe v Šebešťanovej a mladíkovi (18): Takto sa to stalo

Dopravnú nehodu v Šebešťanovej spôsobil podľa polície mladý vodič. Muži zákona o tom, ako k tomu prišlo.

Ilustračný obrázok k článku Polícia o zlomenom stĺpe v Šebešťanovej a mladíkovi (18): Takto sa to stalo
7
Galéria

Už pred týždňom sme vás informovali o nehode na ceste II/507 v považskobys­trickej mestskej časti Šebešťanová, po ktorej skončilo auto na streche a bol spadnutý stĺp. Dokumentovali ju považskobystrickí dopravní policajti, pričom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na svojej facebookovej stránke teraz prinieslo o nej ďalšie informácie.

Do protismeru

„Iba 18-ročný vodič Škody Fabia jazdil v smere od Šebešťanovej k ceste II/507, pričom v dôsledku nesprávneho spôsobu jazdy prešiel s vozidlom v ľavotočivej zákrute v šmyku cez protismernú časť vozovky vľavo mimo cestu, kde narazil do betónového telekomunikačného stĺpa, ktorý sa zlomil a vozidlo skončilo prevrátené na okraji vozovky na streche,“ opísali.

Ako ďalej uviedli, pri dopravnej nehode sa našťastie mladý vodič nezranil a policajti u vodiča nezistili ani požitie alkoholu. „Škoda bola predbežne vyčíslená na asi 2000 €,“ doplnili.

Hrozí im psychológ

Mladí vodiči podľa polície patria k tým najrizikovejším skupinám vodičov, pričom naďalej spôsobujú na cestách nemalé problémy. „Neskúsenosť a vek týchto vodičov sa prejavuje v ich nižšej schopnosti rozpoznávania nebezpečenstva alebo v jeho podceňovaní. Posledná novela zákona o cestnej premávke pre nich preto opätovne zaviedla tzv. skúšobnú lehotu v rozsahu dvoch rokov od udelenia vodičského oprávnenia,“ ozrejmili muži zákona.

Takýto vodič by podľa polície do dvoch rokov od udelenia oprávnenia nemal urobiť viac ako jednu vážnu chybu, pričom po dvoch závažných priestupkoch alebo prekročeniach rýchlosti sa budú musieť títo vodiči podrobiť doškoľovaciemu kurzu v autoškole, rehabilitačnému programu u dopravného psychológa a preskúšaniu na polícii. „Pokiaľ takýto vodič všetky chyby nenapraví, za volant si nesadne, pričom ho to naviac okrem času bude stáť aj istú nemalú finančnú hotovosť. Ak sa šofér ani po týchto nápravných opatreniach nepoučí a spôsobí ďalší závažný priestupok, na tretíkrát mu bude odobraté vodičské oprávnenie na pol roka,“ dodali.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto nehoda vyzerala.

Dopravná nehoda v Šebešťanovej na FOTO: Auto na streche, stĺp na zemi
7
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM