Filip Chudý Krimi

Policajti na cestách Považskobystrického okresu: Deň, kedy treba zvýšiť opatrnosť

Muži zákona si na základe analýz dopravnej nehodovosti vybrali náš okres ako ten, kde prebehnú kontroly. Kedy ich môžeme čakať?

Ilustračný obrázok k článku Policajti na cestách Považskobystrického okresu: Deň, kedy treba zvýšiť opatrnosť
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V období tohto týždňa bude v Trenčianskom kraji celoslovenská osobitná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel. Ako informoval Pavol Kudlička, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, na základe analýz dopravnej nehodovosti bude vykonaná kontrola na osobitnú zodpovednosť aj na území Považskobystrického okresu.

„V okrese Považská Bystrica bude akcia v utorok 6. júna,“ uviedol Kudlička s tým, že v tento deň bude akcia aj v okrese Púchov a vo štvrtok 8. júna bude akcia v okresoch Prievidza, Trenčín a Ilava.

„Dokumentovať sa budú tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú hlavnými príčinami dopravných nehôd. A to najmä rýchlosť jazdy, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde,“ doplnil policajný hovorca, ktorý tiež dodal, že polícia opätovne upozorňuje vodičov motorových vozidiel, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, nakoľko v ostatnom období eviduje viacero dopravných nehôd pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu týchto účastníkov cestnej premávky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Cesty v Považskej sa opravujú: Ktorá z nich bude kvôli tomu úplne uzavretá?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM