Filip Chudý Rôzne

Pokus o považskobystrický rekord v bozkávaní: Tipnete si počet odvážlivcov?

V stredu počas Medzinárodného dňa bozkávania sa vôbec prvýkrát v našom meste uskutočnil pokus o rekord v hromadnom bozkávaní. Čítajte, ako to nakoniec u nás dopadlo...

Ilustračný obrázok k článku Pokus o považskobystrický rekord v bozkávaní: Tipnete si počet odvážlivcov?
Zdroj: TASR

V stredu bol Medzinárodný deň bozkávania a bozkov, ktorý sa oslavuje od roku 2003. Cieľom tohto dňa je pripomenutie ľuďom, aby nezabudli na jednoduchú radosť spojenú s bozkávaním. „Keďže bol v kalendári taký príjemný deň, reflektovali sme na to. Chceli sme, aby ľudia si našli chvíľku, keď môžu prejaviť emócie ku svojim partnerom, rodičom, resp. koho majú radi,“ vyjadrila sa nám Monika Bandúrová z občianskeho združenia CoolTajneR.

V rámci rovnomenného projektu, ktorý prebieha počas celého leta pred Domom kultúry, sa preto uskutočnil pokus o neoficiálny považskobystrický rekord v počte párov, ktoré sa budú na jednom mieste naraz bozkávať. Ako nám prezradila organizátorka, nemá vedomosť o tom, že by sa o niečo podobné v minulosti niekto v Považskej Bystrici pokúšal, čiže podobná vec sa u nás konala zrejme premiérovo, ale nie naposledy. „Bolo to prvýkrát, čo sa niečo také u nás udialo, pričom chceme v tejto aktivite pokračovať o rok, keď opäť bude prebiehať Svetový deň bozkávania,“ vyslovila sa Monika Bandúrová.

„Na podujatí bolo takých 50 ľudí, ale nie všetci sa chceli bozkávať takto verejne, preto to bolo také trochu komornejšie. Považská Bystrica sa potrebuje v tomto smere ešte viac otvoriť,“ povedala Monika Bandúrová.

Preto nakoniec teda ani nepočítali presný počet bozkávajúcich sa párov. Podľa slov organizátorky to totiž nebol taký rekord, aký by chceli, že by tam mali plné námestie bozkávajúcich sa párov. No zároveň viac ich na územní nášho mesta na jednom mieste naraz v minulosti zrejme nebolo. „Budúci rok sa pokúsime, aby sme tohtoročné čísla prekonali. Veríme, že sa vtedy nájde viac odvážlivcov, ktorí sa prídu pobozkať priamo pred CoolTajneR,“ dodala Monika Bandúrová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická mestská fontána oživená: FOTO a VIDEO zo spustenia

O program v Považskej postarané na celé leto: Tentoraz až v troch lodných kontajneroch, VI­DEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM