Rôzne

Podhradské more s rekordnou návštevnosťou: Aké sú novinky a čo chystajú? FOTO

Obľúbeným miestom na letný oddych v považskobystrickom okolí je areál Podhradské more. Ako to na ňom vyzerá toto leto?

Ilustračný obrázok k článku Podhradské more s rekordnou návštevnosťou: Aké sú novinky a čo chystajú? FOTO
6
Galéria

Sezóna na Podhradskom mori v Považskom Podhradí je v plnom prúde. Toto jazero sa nachádza medzi kanálom Vážskej kaskády a Váhom v lokalite Prúdy. Areál je otvorený za slnečného počasia od 15. júna do 15. septembra denne od 9.30 h do 19.00 h. Mimo hlavnej sezóny len počas víkendov za pekného počasia od 11.00 h do 17.00 h, resp. podľa informácie na facebookovej stránke Podhradského mora.

Rekordná návštevnosť

Ako uviedla Jarmila Tabačková z OZ Podhradské more, areál sa snažia zveľaďovať, ako sa len dá, je s tým však veľa práce. Nedávno pribudlo mólo na vode, z ktorého majú radosť hlavne deti, keďže sa na ňom dokážu vyšantiť. Výška vstupného sa nezmenila – pre deti je 1 € a pre dospelých 2 € na celý deň.

„Keďže sú slnečné dni, návštevnosť je vysoká. V nedeľu dokonca bola rekordná. Síce som to presne nepočítala, ale takých 800 – 900 ľudí tu mohlo byť,“ povedala Tabačková.

Mrzí ich to

Taký počet ľudí však býva podľa jej slov naozaj ojedinelý. „To už aj pomaly presahuje naše kapacity ohľadom infraštruktúry a služieb. Mrzí nás, že pri takom počte ľudí už nevieme poskytnúť v plnej miere služby, ako by sme chceli,“ ozrejmila s tým, že preto ani nepovažuje za výhodu, že letné kúpalisko v Považskej Bystrici je zatvorené.

Zároveň pevne verí, že dlhoročný proces ohľadom územného plánu sa pohne pozitívnym smerom dopredu, aj keď priznáva, že je s tým kopa starostí a veľa boja. „Ľudia, ktorí do toho nevidia, si ani nevedia predstaviť, čo všetko pre to treba spraviť,“ konštatovala.

Hudobná akcia

V areáli majú aj toto leto prenajatý bufet, ktorý ponúka napr. aj ľadovú drť. „Chystáme hudobnú akciu na niektorý z víkendov počas augusta, keď by sa hralo od rána až do noci pre mladšiu aj staršiu generáciu. To však ešte nie je dotiahnuté. Všetko záleží od počasia, od ktorého sme závislí,“ dodala Tabačková.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto to tam vyzerá počas leta.

OBRAZOM: Areál Podhradského mora počas leta láka
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM