Filip Chudý Hádzaná

Pocta pre Václava Straku: Výrazná považskobystrická stopa v reprezentácii

Prácu v MŠK Považská Bystrica sledujú aj zväzoví funkcionári, ktorí ju najnovšie ocenili. Novovzniknutý reprezentačný povedie náš tréner a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre Václava Straku: Výrazná považskobystrická stopa v reprezentácii
Zdroj: TASR

Súčasnému hlavnému trénerovi MŠK Považská Bystrica Václavovi Strakovi a vlastne celej považskobystrickej hádzanej sa dostalo veľkej pocty, keďže náš tréner bol vymenovaný za šéfa realizačného tímu novovzniknutého B-tímu reprezentácie Slovenska. Straka zostáva trénerom MŠK, ale so súhlasom klubu bude vykonávať aj funkciu reprezentačného trénera.

Na túto pozíciu ho zvolili najvyšší predstavitelia Slovenského zväzu hádzanej, ktorí si vyberali zo zoznamu odporúčaných kandidátov od hlavného reprezentačného trénera Martina Liptáka. „Keď ma prezident a viceprezident zväzu oslovili, potešilo ma to, je to pre mňa pocta. Túto zodpovednú prácu sa budem snažiť vykonávať čo najlepšie, aby som pomohol slovenskej hádzanej,“ povedal Václav Straka.

Príprava hráčov

Tento reprezentačný výber, niekde označovaný aj za olympijský, by mal byť prípravou perspektívnych hráčov pre prvé reprezentačné mužstvo. Či už tých hádzanárov, čo opustili juniorské reprezentácie, ale ešte nemajú výkonnosť sa okamžite zaradiť do seniorského áčka, alebo aj tých, čo sú na hrane nominácie a potrebujú hrať ťažké medzinárodné zápasy.

„Hlavnou úlohou bude pripravovať hráčov v takom systéme, v akom hrá prvé reprezentačné družstvo. Aby hráči boli potom pripravení na to, keď si ich zavolá prvý tréner,“ prezradil Václav Straka.

Považskobystrická stopa

Prvý reprezentačný zraz B-tímu Slovenska bude začiatkom novembra v Považskej Bystrici. A v Strakovej nominácii, ktorá bola zostavená v spolupráci s Martinom Liptákom, sa nachádzajú aj dvaja súčasní hráči MŠK (Tomáš Vallo, Šimon Macháč) a tiež trojica považskobystrických odchovancov hrajúcich aktuálne v iných kluboch (Marián Žernovič, Erik Žilinčík, Jozef Hanták).

Považskobystrickú stopu nájdeme aj v realizačnom tíme B-tímu Slovenska, ktorý si zostavil Václav Straka. Trénerom brankárov bude súčasný hráč MŠK Radek Motlík a vedúcim družstva bývalý slovenský reprezentant a zároveň člen majstrovského kádra Považskej Bystrice spred desiatich rokov Martin Maťaš.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania porazili favorita: Hároníkov neuveriteľný týž­deň

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM