Filip Chudý Hádzaná Video

Pochvala fanúšikom v Považskej: Kritika do vlastných radov, VIDEO a FOTO

Slovenská reprezentácia prišla aj o teoretickú šancu na postup na ME 2020. Ako zápas s Talianmi videli považskobystrickí odchovanci?

Zdroj: Dnes24.sk

Slovenskí hádzanári prehrali v nedeľňajšom domácom stretnutí druhej fázy kvalifikácie ME 2020 v Považskej Bystrici s Talianmi 23:26. Slováci sú po štyroch odohraných zápasoch v 7. skupine bez bodu na poslednom štvrtom mieste a definitívne tak prišli aj o teoretickú šancu na postup na šampionát. „Chceli sme odčiniť prehru v Taliansku, lenže, bohužiaľ, dopadlo to takto… Taliani vyhrali zaslúžene, hrali disciplinovane. My sme urobili množstvo chýb, pričom sa to týkalo všetkých hráčov vrátane mňa,“ povedal sebakriticky náš brankár Marián Žernovič, hoci patril medzi najlepších na ihrisku.

„Ja som sa veľmi tešil na zápas už odvtedy, keď mi tréner povedal, že dostanem dôveru. Veril som, že by to mohlo dopadnúť ako proti Luxembursku, ktoré sme tu pred rokom porazili, resp. že tu bude výborná atmosféra, ako bola proti Rusom, čo aj bola. Len proste náš výkon bol zlý,“ doplnil Žernovič, jeden zo štyroch považskobystrických odchovancov v národnom tíme.

Kapitán Ľubomír Ďuriš nevedel nájsť veľa pozitív, keďže podali podľa neho podobný výkon ako v Taliansku. „Pár skvelých momentov, čiže výkony Jakuba Prokopa a Mariána Žernoviča, prevážilo trápenie. Hlavne v útoku to bolo zlé, obrana aspoň trochu fungovala. Veľmi som sa tešil, ale tiež som nepredviedol dobrý výkon. Skôr to bolo zlé. Sám seba musím skritizovať, lebo neukázal som skoro nič. Vedel som, že príde plná hala. Ľudia boli hluční a povzbudzovali nás, aj keď sa nedarilo, za čo im patrí veľká vďaka,“ konštatoval Ďuriš.

Podľa slov Tomáša Valla, ktorý sa s Ďurišom striedal na strednej spojke, naši reprezentanti vedeli, že nepôjde o ľahký zápas. „Nedarilo sa nám hlavne v útoku, dali sme málo gólov. V druhom polčase nám súper navyše ušiel, keď potrestal naše chyby do prázdnej brány, pričom sme na to v tej fáze nevedeli zareagovať. Potom sme sa síce prebrali, ale na konci prišli ďalšie chyby, čo nás stálo výsledok,“ uviedol Vallo, pre ktorého to bol prestížny zápas, keďže sa predstavil na pôde, kde vyrastal a stále hrá.

Podobne bol na tom aj Šimon Macháč, podľa ktorého sme si stretnutie prehrali sami. „Chceli sme ukázať, že prehra v Taliansku bola len chvíľkovým výpadkom, lenže prehrali sme opäť, pričom rozhodol úsek, keď sme hrali bez brankára a dostali veľa ľahkých gólov. A hoci sme potom ešte dotiahli náskok súpera, v závere nám akoby chýbali sily a ešte sme aj zbrklosťou urobili chyby,“ dodal náš pivot, ktorého mrzela prehra o tom viac, že považskobystrické tribúny opäť vytvorili výbornú atmosféru. Trochu ho obmedzovala choroba, ale v stredu 17. apríla o 19:00, keď sa hrá u nás extraligová dohrávka s Piešťanmi, by mal hrať.

V talianskej reprezentácii proti nám v nedeľu nastúpili aj hráči klubu Pallamano Pressano, ktorý v 3. kole Vyzývacieho pohára v novembri minulého roka s prehľadom vyradila MŠK Považská Bystrica (28:24, 29:23). Andrea Argentin strelil jeden gól. Brankár Valerio Sampaolo išiel do hry v 52. minúte za stavu 22:22 a výrazne pomohol k víťaznej koncovke Talianov.

Slovensko – Taliansko 23:26 (11:12)

Slovensko: Shejbal, Žernovič, Konečný – Korbel, Petro, Prokop 3, Urban 1, Ďuriš 2, Briatka 4, Kováčech 4, Kalafut, Slaninka, Vallo, Macháč, J. Mikita 2/2, M. Mikita 7
Taliansko: Ebner 2, Volarevic, Sampaolo – Bulzamini 5, Maione 1, Sonnerer 4, Bronzo, Arcieri 3, Argentin 1, Iballi 1, Dapiran, Turkovic 4/2, Marrochi, Basic, Parisini 5, Skatar
rozhodovali: Pandžič, Satordzija (obaja Bosna a Herceg.), 7 m hody: 2/2 – 3/2, vylúčení 3:3, 1400 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Slovensko - Taliansko v Považskej Bystrici: Zábery z kvalifikačného duelu
31
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM