Filip Chudý Rôzne

Po veternej noci sú bez elektriny tisíce ľudí: Problémy hlásia aj v okolí Považskej

Extrémne veterná noc spôsobila problémy v mnohých kútoch Slovenska. Bez šťavy sú aj lokality v našom a susedných okresoch.

Ilustračný obrázok k článku Po veternej noci sú bez elektriny tisíce ľudí: Problémy hlásia aj v okolí Považskej
Zdroj: TASR

Po extrémne veternej noci zostalo na strednom Slovensku bez elektriny viac ako 17-tisíc odberateľov. Stredoslovenská distribučná (SSD) rieši poruchy na 33 vedeniach vysokého napätia. Mimo prevádzky je 460 distribučných trafostaníc. Informoval o tom hovorca SSD Miroslav Gejdoš s tým, že najhoršia situácia je na Orave, Liptove, Podpoľaní a v severnom Honte.

Medzi obce a mestá zasiahnuté výpadkami elektriny patrí aj Vrchteplá z Považskobys­trického okresu. V susednom okrese Bytča sú to obce Kolárovice, Súľov a Jablonové.

Nepriaznivé počasie a rizikové podmienky nedovolili podľa slov Gejdoša elektrikárom vo viacerých prípadoch zasiahnuť okamžite. „Preto začali s vyhľadávaním poruchových miest až ráno, keď sa rozvidnelo a vietor zoslabol. Momentálne vynakladajú všetky sily na to, aby situáciu upokojili. Vzhľadom na rozsah poškodenia energetických zariadení je zatiaľ ťažké odhadnúť, ako dlho im bude odstraňovanie porúch trvať. Tam, kde to podmienky dovolia, bude SSD zásobovať odberateľov z iných vetiev,“ dodal hovorca SSD.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Plné ruky práce mali počas víkendu aj hasiči

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM