Filip Chudý Hádzaná Video

Plné tribúny v Považskej sa bavili: Ocenil nás aj kvalitný súper, VIDEO a FOTO

Do nášho mesta zavítal najkvalitnejší súper, aký tu v rámci pohárovej Európy za ostatné roky bol. Športový sviatok sa vydaril, teda až na jedno…

Zdroj: Dnes24.sk

V tejto dekáde sa hádzanári MŠK Považská Bystrica predstavili v pohárovej Európe štvrtú sezónu za sebou. HC Neva Petrohrad bol siedmym súperom, ktorý k nám za ten čas zavítal, pričom ako priznal tréner MŠK Václav Straka, spomedzi všetkých bol jasne najlepší. Aj preto sme prehrali v prvom osemfinálovom stretnutí Vyzývacieho pohára 21:31, čo výrazne znížilo naše šance na postup pred piatkovou odvetou v Rusku.

„Súper zaslúžene vyhral. A hoci je výsledok krutý, nemusíme mať hlavy dole, bola to pre nás cenná skúsenosť. Petrohrad mal fyzickými parametrami navrch, čomu sme chceli čeliť umnou taktikou, lenže brankár súpera bol proti. Chalani nechali na ihrisku všetko, čo ocenili aj ľudia na tribúnach, keďže súper je z iného rangu. Ideme však ďalej, pričom sa chceme zlepšiť už v zápase v Petrohrade,“ povedal Straka.

Ten priznal, že absencia Šimona Macháča bol citeľná, ale podľa neho mladý Matúš Oselský ho aspoň v obrane pomerne slušne nahradil. Šancu však dostali takmer všetci hráči z lavičky, čo je ďalšie plus smerom do budúcnosti. „Potrebovali sme vystriedať aj preto, že nie každému hráčovi sa darilo, pričom som sa pozeral tiež na to, že každá minútka, ktorú v takomto stretnutí dostanú mladí hráči, sa nám môže vrátiť v budúcnosti,“ doplnil Straka s tým, že našou filozofiou nie je to, aby sme udržiavali prijateľné skóre, keďže chceme hrať hádzanú. Preto po zmene strán viac riskovali, čo sa však negatívne prejavilo na konečnom výsledku.

Takmer totožný názor vyslovili po stretnutí aj hostia. „Treba sa domácim poďakovať za dobrý zápas. Konečný rozdiel v skóre neodzrkadľuje to, aký je medzi tímami kvalitatívny rozdiel. My sme si však svoj náskok budovali minútu po minúte, pričom vývoj stretnutia domácim trochu zväzoval ruky,“ uviedol brankár HC Neva Vitalij Šimanskij. Tento Ukrajinec prišiel do brány v čase, keď sme boli na koni a otočili z 3:7 na 8:7, lenže potom „zavrel“ bránu a skóre začalo narastať v náš neprospech.

Jeho výkon ocenila aj legenda svetovej hádzanej a olympijský víťaz Dmitrij Torgovanov, ktorý je teraz trénerom HC Neva. „Sme radi, že to takto dopadlo. Dôležitý pre výsledok bol výkon nášho brankára v druhom polčase, ktorého vysoká úspešnosť zákrokov nám dodávala sebavedomie a súperových hráčov zrážala dole. Domáci majú dobrý tím a hrali kvalitne, my sme si ich však dobre zanalyzovali. Výsledok bol taký nie preto, že by domáci hrali zle, proste my sme hrali na vysokej úrovni, čo ma teší,“ vyjadril sa Torgovanov.

Náš krídelník Ljubomyr Inanicja po stretnutí povedal, že hoci vedeli o sile súpera a aj na naňho pripravovali, jeho kvalita sa aj tak potvrdila. „Bohužiaľ, v druhom polčase sme sa nevedeli presadiť zo spojok, hosťom výborne zachytal brankár, preto nám ušli a naše veci nám nevychádzali. Je to pre nás veľká skúsenosť, pričom do Petrohradu sa pôjdeme pobiť o čo najlepší výsledok. Verím, že dovtedy zlepšíme veci v našej hre, ktoré nám teraz nevychádzali,“ dodal jediný legionár v kádri MŠK.

MŠK Považská Bystrica – HC Neva Petrohrad 21:31 (11:14)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Pupík 2, Sloboda, Bystrický 1, Inanicja, Maliar, Kardoš, Jurák 4, Tumidalský 3, Briatka 1, Zábavčík, Oselský 2, Vallo 8/1, Gardian, Kozák
HC Neva: Djačenko, Šimanskij – Jemeľanenko 2, Kovalenko, Stoliarov 1, Turajev 5, Izmajlov 1, Solodovnikov 6, Voronin 9, Babkin 2/1, Sinicin, Isakov, Makin
Rozhodovali: Barysas – Petrusis, vylúčení: 2– 4, 7 m hody: 3/1 – 2/1, 1200 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Veľký európsky duel Považská Bystrica - Petrohrad: Vyhral predovšetkým šport
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM