Filip Chudý Rôzne

Plaváreň v Považskej je v rekonštrukcii: Aké problémy odhalili odborníci? FOTO

Považskobystrická krytá plaváreň je v rekonštrukcii. Čo spôsobovalo problémy a kedy by sa mohla otvoriť?

Ilustračný obrázok k článku Plaváreň v Považskej je v rekonštrukcii: Aké problémy odhalili odborníci? FOTO
15
Galéria

Na krytej plavárni v Považskej Bystrici prebiehajú druhý týždeň rekonštrukčné práce. Havarijný stav na nej odstraňuje považskobystrická firma Aktiv Pro, ktorá uspela vo verejnej súťaži Mestských športových klubov (MŠK) Považská Bystrica, ktoré plaváreň spravujú. Vysúťažená suma na rekonštrukciu krytej plavárne je podľa zverejnenej zmluvy na stránke MŠK 107 177, 84 eur s DPH. Ako nám prezradil konateľ Aktiv Pro Martin Žilinčík, rekonštrukcia spočíva v odstránení zatekania do podzemných častí pod bazénom.

Hlavný problém bol podľa jeho slov na styku nerezového bazénového telesa s vodorovnou vrstvou, kde nebola dobrá hydroizolácia. „Jednoducho, bola tam špára, tým pádom popri bazéne zatekalo. Niekde pretekala voda aj v rohoch, kde nebola dobre urobená hydroizolácia pri styku vodorovnej plochy so stenou,“ uviedol Žilinčík s tým, že odstránili preto dlažbu, hydroizolačné vrstvy pod dlažbou, medzi bazén a vodorovnú vrstvu dali špeciálny tmel, hydroizolačné pásky a následne na to pôjdu ešte dve hydroizolačné vrstvy. „Životnosť by mala byť zaručená,“ doplnil s tým, že nová dlažba bude mať bledo-béžový odtieň a zároveň spĺňať protišmykové vlastnosti.

„Problémy vznikli z toho, že nebol použitý odolný typ hydroizolácie, aká sa používa v takých namáhaných priestoroch, ako je napr. plaváreň. To je ako keď zbijete niečo z dreva, čo po čase nevydrží. Proste, nebolo to urobené dobre,“ povedal Žilinčík s tým, že oni teraz pri rekonštrukcii používajú odolné špeciálne materiály renomovaných značiek, pričom práce by chceli dokončiť do 10. októbra.

Riaditeľ MŠK Ľubomír Kubovič prezradil, že po skončení rekonštrukcie budú potrebovať sedem až desať dní na to, aby vykonali všetky potrebné úkony na otvorenie plavárne. Budú musieť vypustiť vodu, vydezinfikovať a vyčistiť bazén, napustiť nanovo bazén a hygienici im musia dať potvrdenie, že všetko je v poriadku. Až potom sa môže plaváreň opäť otvoriť. „Aktuálny predpoklad na jej otvorenie je 15. až 20. október,“ prezradil Kubovič s tým, že ostatné prevádzky sídliace na plavárni okrem bazéna fungovať môžu, keďže problémy s elektroinšta­láciou sú odstránené.

Rekonštrukcia považskobystrickej krytej plavárne: Pozrite, ako to na nej vyzerá
15
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Centrum Považskej dostalo novú podobu: Pozrite na FOTO, ako aktuálne vyzerá

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM