Rôzne

Plány na modernizáciu považskobystrickej SOŠ: Projekt za veľkú kopu peňazí

Stredná odborná škola v Považskej Bystrici sa môže dočkať rekonštrukcie. Čo všetko projekt obsahuje?

Ilustračný obrázok k článku Plány na modernizáciu považskobystrickej SOŠ: Projekt za veľkú kopu peňazí
Zdroj: TASR

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce zrekonštruovať a zmodernizovať učebné priestory Strednej odbornej školy (SOŠ) v Považskej Bystrici. Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na projekt Modernizácia odborného vzdelávania v SOŠ Považská Bystrica schválili na svojom minulotýždňovom zasadnutí poslanci zastupiteľstva TSK.

Ako informoval vedúci odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Milan Semanco, cieľom projektu je prostredníctvom zatraktívnenia priestorov a modernizácie vybavenia odborných dielní pre žiakov stavebných a autoopravárenských odborov podporiť záujem o štúdium týchto odborov a zvýšiť úroveň kvality praktického vyučovania.

„Stavebnú časť projektu predstavuje rekonštrukcia priestorov budovy centra odbornej prípravy Považské Podhradie, zameraná na zabezpečenie energetickej hospodárnosti a efektívnosti a zatraktívnenie objektu. Druhá časť je orientovaná na obstaranie materiálno – technického vybavenia odborných pracovísk praktického vyučovania, ktoré bude zodpovedať súčasným moderným štandardom a umožní praktickú prípravu žiakov prispôsobiť požiadavkám trhu práce,“ uviedol v dôvodovej správe Semanco.

Projekt počíta s nákupom učebných pomôcok, pracovného náradia pre jednotlivé odbory vzdelávania, strojov, prístrojov, technického a technologického vybavenia odborných učební, dielní, laboratórií, digitálnej a multimediálnej techniky a edukačných simulačných diagnostických zariadení s príslušným softvérom.

Celkové predpokladané náklady projektu sú 620 224 eur, 85 % sa na nich bude podieľať príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, 10 % štátny rozpočet a päťpercentný podiel (31 011 eur) bude spolufinancovanie zo zdrojov TSK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Umeleckí rezbári skrášľujú Považskú: VIDEO a FOTO ich práce

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM