Filip Chudý Samospráva Komunálne voľby

Petra Máťoša delí od cieľa už len KROK: Šéfovať môže celému Trenčianskemu kraju

Považskobystrický viceprimátor mieri na najvyššiu pozíciu v kraji. Od kandidatúry na župana ho delí iba jedno rozhodnutie.

Ilustračný obrázok k článku Petra Máťoša delí od cieľa už len KROK: Šéfovať môže celému Trenčianskemu kraju
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme informovali už v septembri, považskobystrický viceprimátor a mestský poslanec Peter Máťoš môže kandidovať na pozíciu predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Vtedy sa jeho meno spomínalo na Rade Kresťanskodemo­kratického hnutia v Trnave. Máťoš je krajský predseda KDH. Teraz ho však od kandidatúry delí už len jeden krok.

Krajská rada KDH v Trenčíne schválila ako kandidáta na predsedu kraja Petra Máťoša.

Informovala o tom politická strana v piatok pri príležitosti schválenia kandidátky Martiny Holečkovej v Nitre. KDH má tak z krajských organizácií odklepnutých už štyroch kandidátov. Za Prešovský kraj je to Milan Majerský a za Žilinský kraj Igor Janckulík. Ešte ich však musí potvrdiť aj celoslovenská Rada KDH. „Tá bude o všetkých štyroch kandidátoch rozhodovať na konci februára,“ informovalo KDH.

Hoci v niektorých krajoch už viaceré politické strany oficiálne predstavili kandidátov na županov v jesenných komunálnych a regionálnych voľbách, v našom kraji ešte na prvú oficiálnu pečiatku čakáme. Peter Pellegrini z Hlasu-SD však už začiatkom roka oznámil, že chce podporiť opätovnú kandidatúru súčasného župana Jaroslava Bašku zo Smeru-SD, ten ju však ešte neoznámil.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM