Filip Chudý Rôzne

Päť považskobystrických kulturákov prechádza úpravou: Čo sa vynoví? FOTO

Hoci priamo v meste už len spomíname na slávnu minulosť nášho kultúrneho domu, v mestských častiach kulturáky stále využívajú. Aktuálne sa ale menia.

Ilustračný obrázok k článku Päť považskobystrických kulturákov prechádza úpravou: Čo sa vynoví? FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Považskobystrické PX Centrum má v správe 10 kultúrnych domov, ktoré sa nachádzajú v prímestských častiach. Pred dvoma rokmi sa začalo s postupnou výmenou okien na týchto objektoch. „Taktiež sa podarilo vymeniť okná a vchodové dvere na budove kina Mier a budove mestského folklórneho štúdia. Tento rok sa v investícii pokračuje,“ povedala považskobystrická hovorkyňa Iveta Pagáč Kováčiková.

„Aktuálne sa vymieňajú staré okná za nové v piatich zostávajúcich kultúrnych domoch, konkrétne v Považskej Teplej, Podvaží, Milochove a v Dolnom a Hornom Moštenci. Po ukončení prác, budú mať už všetky kultúrne domy v správe PX Centra nové okenné a dverové výplne a tým aj lepšie podmienky pre svoje aktivity,“ konštatovala hovorkyňa.

Podľa slov poslanca za Považskú Teplú Jána Panáka boli v tamojšom kultúrnom dome staré, rozrušené okná, tiež diery a bolo problematické ho vykúriť. „Pri škôlke sa tiež robil vstup do jedálne, keďže tam chodia aj dôchodcovia a žiaci zo školy, pričom deti v škôlke spali a týmto prechodom ich rušili. Bol tam len hlavný vchod z opačnej strany. Celé to stálo aj s chodníkom približne 12 000 eur. Teraz sa ešte z financií školy a škôlky buduje umyváreň a toalety pre deti,“ opísal investíciu.

V Hornom a v Dolnom Moštenci žiadali podľa tamojšieho poslanca Petra Zvaka o výmenu okien predovšetkým pre úsporu. „Myslím, že je správne, keď sa investuje do takýchto vecí ako sú okná, nakoľko občania si zaslúžia, aby to bolo aj estetickejšie. Využívame kultúrny dom naplno počas celého roka, mávame tu kultúrne akcie aj športové súťaže,“ doplnil.

Pagáč Kováčiková prezradila, že sa investovalo do výmeny 77 okien a 8 dverí, ktoré po vysúťažení stáli približne 31 000 eur. V Podvaží pribudol stolnotenisový stôl a v pláne je aj výmena sociálnych zariadení v Považskom Podhradí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Úpravy na kultúrnych domoch v mestských častiach Považskej: Zábery z nich
3
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM