Filip Chudý Rôzne

Park v Považskej možno čakajú zmeny: Ihrisko či parkovisko ešte nie je všetko!

Park Mládeže v Považskej Bystrici by sa mal revitalizovať, aspoň také sú plány. Čo všetko by sa v ňom malo zmeniť?

Ilustračný obrázok k článku Park v Považskej možno čakajú zmeny: Ihrisko či parkovisko ešte nie je všetko!
16
Galéria

Mestské zastupiteľstvo v Považskej Bystrici jednohlasne schválilo návrh na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok a schválenie spolufinancovania projektu „Revitalizácia Parku Mládeže, Považská Bystrica“. Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, spolufinancovanie realizovaného projektu zo strany mesta by malo byť vo výške 37 770,88 eur, čo predstavuje rozdiel celkových oprávnených výdavkov projektu (755 417,44 eur) a poskytnutého nenávratného finančného príspevku (717 646,56 eur).

V rámci výzvy od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky dalo Mesto Považská Bystrica vypracovať novú projektovú dokumentáciu na Park Mládeže a pripravuje žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na revitalizáciu tohto objektu.

Projekt revitalizácie Parku Mládeže rieši rekonštrukciu existujúcich objektov, ktoré sú rekonštruované na pôvodných plochách a výmerách. „Pri realizácii parku budú uplatňované ekologické princípy tvorby a ochrany zelene, okrem výsadby a obnovy zelene vznikne v parku 26 nových parkovacích miest, ktoré budú vybudované z betónových zatrávňovacích tvárnic, ďalej bude zrekonštruovaná a zjednosmernená účelová komunikácia – Ul. Ivana Krasku, zrevitalizovaný chodník pre peších na ulici Odborov, zrekonštruovaný priestor slnečných hodín, doplnený mobiliár parku, ako aj prvky detského ihriska, zrekonštruované verejné osvetlenie, prístupové komunikácie a spevnené plochy parku, doplnená výsadba vzrastlých stromov, rozšírené plochy pre letničky a trvalky, vybudovaný vsakovací objekt, ktorý bude zachytávať povrchovú dažďovú vodu,“ opísala projekt revitalizácie Kováčiková.

Plány na dopravnú zmenu v okolí Parku Mládeže potvrdil aj primátor mesta Karol Janas. „V budúcnosti plánujeme po dohode s tamojšími obyvateľmi Ulicu Ivana Krasku zjednosmerniť tak, aby bolo možné vodorovné parkovanie, pretože nárast áut a tým aj parkovacích miest je enormný už aj v tejto oblasti. Síce sme tam už niekoľko parkovacích miest urobili, ale je to nedostatočné,“ uviedol s tým, že zjednosmernenie a celkové zokruhovanie okolo Parku Mládeže by umožnilo uvoľniť jednu stranu komunikácie na parkovanie.

„Ak budeme s výzvou úspešní a následne by úspešne prebehla aj verejná súťaž, s prácami na Parku Mládeže by sme začali najskôr v jarných mesiacoch,“ doplnil považskobystrický primátor.

Považskobystrický Park Mládeže sa má revitalizovať: Pozrite, ako vyzerá aktuálne
16
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Vynovené stredné školy v Považskej: V pláne sú aj ďalšie investície, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM