Filip Chudý Rôzne

Papradno a Jasenica sa odvďačia seniorom: Každému doručia do schránky darček

Každý obyvateľ Papradna i Jasenice starší ako 65 rokov dostane pomôcku na ochranu zdravia. Koľko respirátorov rozdajú?

Ilustračný obrázok k článku Papradno a Jasenica sa odvďačia seniorom: Každému doručia do schránky darček
Zdroj: TASR/Kristína Mayerová

Obec Papradno bude rozdávať všetkým občanom nad 65 rokov respirátory typu FFP2. Každý občan, ktorý je prihlásený na trvalý pobyt dostane do svojej poštovej schránky dva kusy takýchto respirátorov. Informovala o tom Zuzana Burdejová, samostatná odborná referentka pre samosprávu obce.

Papradno

Zlepšiť by sa tak mala ochranu zdravia pre 467 ľudí. Najstaršia občianka má 96 rokov. Spolu ich bude rozdaných takmer 940.

Roznášať ich budú zamestnanci obecného úradu spolu so starostom obce. „Táto skupina našich občanov patrí k najohrozenejšej skupine ochorením COVID-19, preto sme sa rozhodli prispieť k tomu, aby mohli lepšie ochrániť svoje zdravie,“ vysvetlil Roman Španihel, starosta Papradna.

Ako ďalej uviedol, pre mnohých z nich je obstaranie si respirátora veľmi komplikované. „Týmto sa im aspoň trochu odvďačíme za všetko, čo urobili pri budovaní a zveľaďovaní obce v ich produktívnom veku,“ doplnil s tým, že roznášať ich začnú vo štvrtok.

Jasenica

Taktiež Jasenica zakúpila respirátory FFP2 pre svojich občanov nad 65 rokov. „Seniori dostanú dva kusy respirátorov priamo do svojich domovov,“ informovala obec na sociálnej sieti.

„Aj takýmto spôsobom chce obec zvýšiť ochranu tých najzraniteľnejších pri nevyhnutných nákupoch alebo návšteve lekára,“ dodali.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM