Šport Iné športy

Panteri chcú byť klub 21. storočia: Prípravu štartujú moderným spôsobom

Šport patrí v tejto dobe medzi najviac zasiahnuté oblasti, okolnostiam sa však treba vedieť prispôsobiť, ako napr. HK '95 Považská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Panteri chcú byť klub 21. storočia: Prípravu štartujú moderným spôsobom
Zdroj: HK 95 Považská Bystrica

Súčasná situácia spojená s pandémiou koronavírusu zasiahla výrazne aj šport. Ako prvé sa rušili na Slovensku hokejové súťaže. Minulá sezóna skončila teda predčasne, no tá nasledujúca už pomaly začína klopať na dvere, minimálne teda v podobe letnej prípravy hráčov na ňu. HK '95 Považská Bystrica na svojej stránke uvádza, že už v priebehu minulej sezóny začali spoločne s trénermi plánovať letnú prípravu pred súťažami v sezóne 2020/21.

Štart prípravy

Ako ďalej uviedli, ich model pripravený s dôrazom na atletickú a gymnastickú zdatnosť mladých hráčov nezahŕňal obmedzené možnosti, ktorým momentálne čelíme. „V spolupráci so SZĽH a trenčianskym regiónom už dlhšie pracujeme na pretransformovaní nášho klubu na moderný klub 21. storočia. V súčasnosti je komunikácia v ešte intenzívnejšej forme, pomocou videokonferencií sa snažíme riešiť problémy či už v športovej, ale najmä ekonomickej rovine,“ konštatuje HK '95 s tým, že pokiaľ to situácia dovolí, nová sezóna by mohla začať na prelome septembra a októbra.

„Letnú prípravu v klube HK '95 Považská Bystrica chceme odštartovať v pôvodnom termíne 2. mája 2020. Zatiaľ v spolupráci trénerov Juraja Firita a Rasťa Chovanca doplnených o Tomáša Kukučku, ktorý má na starosti celú metodiku atletickej prípravy. Začiatok prípravy prebehne pomocou aplikácie ,Zoomʻ, ktorá trénerom umožňuje vizuálny kontakt s viacerými naraz,“ oznámil klub.

Rozvoj hráčov

Tréneri podľa HK '95 aplikáciu testujú a postupne zavádzajú do praxe. „Okrem športovej stránky chceme, aby sa klub a tréneri aktívne podieľali aj na osobnostnom vývoji hráčov, pomocou metodiky vypracovanej SZĽH. Našim cieľom je aktívna práca s deťmi pomocou dostupných IT možností, ktoré sa nám ponúkajú a nezaťažovať tým zbytočne rodičov,“ doplnil klub, že hlavne zo začiatku však budú potrebovať najmä u menších detí pomoc rodičov.

Klub zároveň verí, že čoskoro sa budú môcť vrátiť do starých koľají. „Máme predstavu o spoločných tréningoch v skupinách, ktoré odobril aj hlavný hygienik SR, pri dodržiavaní hygienických predpisov. V tomto období sa k už uvedeným trénerom pripoja aj ďalší tréneri HK ´95. Termín určíme operatívne a budeme ho tlmočiť hráčom, po prípade rodičom,“ dodali s tým, že ďakujú za ústretovosť.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM