Filip Chudý Rôzne

Otvára sa lyžiarsky vlek v Považskej: Poznáme prevádzkové hodiny Maškovej, FOTO

Považskobystrický lyžiarsky vlek je pripravený a bude sa otvárať. Aké sú na ňom snehové podmienky?

Ilustračný obrázok k článku Otvára sa lyžiarsky vlek v Považskej:  Poznáme prevádzkové hodiny Maškovej, FOTO
15
Galéria

V minulých dňoch dorazila poriadna snehová nádielka aj do Považskej Bystrice. S tým je spojená aj lyžiarska sezóna priamo v našom meste, keďže lyžiarsky vlek Mašková medzi Rozkvetom a Ulicou slovenských partizánov nedisponuje umelým zasnežovaním. Mesto si starostlivosť aj prevádzku vleku zazmluvnilo za 950 eur ročne s jeho prevádzkarom Emilom Ďurajkom, ktorý sa oň stará dve desiatky rokov.

Ako prezradila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, prevádzkar pred začatím prevádzkovania lyžiarskeho vleku musí upraviť vzniknuté nerovnosti na lyžiarskom svahu a priebežne upravovať lyžiarsky svah počas celej zimnej sezóny tak, aby bol zjazdný a bola zabezpečená bezpečnosť jeho užívateľov. „Prevádzkar tiež vykonáva na lyžiarskom vleku všetky opravy, bežnú údržbu, ale aj opravy spojené s výmenou jednotlivých častí, ktoré sa opotrebovali a zabezpečuje na vlastné náklady revíziu lyžiarskeho zariadenia pred začiatkom zimnej sezóny,“ doplnila Kováčiková.

Prevádzkovanie vleku je podľa zmluvy zabezpečované od 15. decembra 2017 do 31. marca 2018, a to v piatok od 14:00 do 16:30, počas víkendov od 10:00 do 16:00 a individuálne v týždni, vždy v závislosti od poveternostných podmienok. „Lyžiarsky svah v Považskej Bystrici je skôr doplnkovou službou, nemá za cieľ byť komerčným lyžiarskym svahom. Určený je skôr pre lyžiarov začiatočníkov a rodiny s deťmi,“ doplnila hovorkyňa.

Ako sme sa presvedčili priamo na mieste vo štvrtok 18. januára, považskobystrický lyžiarsky vlek je pripravený, pričom je na ňom 20 cm snehu. „Otvárame v piatok poobede. Budem tu už o 14:00, ak tu budú ľudia, spúšťame aj vlek. Všetko je už nachystané. Dokonca sme v tejto zime už púšťali, konkrétne 30. decembra, ale na Silvestra sa už nedalo. Škoda, že takto nenasnežilo už počas zimných prázdnin,“ konštatoval Emil Ďurajka s tým, že otvorené by malo byť počas celého víkendu.

Mašková je pripravená: Lyžiarska sezóna priamo v Považskej štartuje
15
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej Bystrici začali raziť nový tunel: Čo to v meste spôsobí?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM