Filip Chudý Rôzne Video

Opravujú problémové úseky mestských častí Považskej: VIDEO a FOTO z miesta

Dve mestské časti Považskej Bystrice sa dočkali opráv ciest, ktoré strpčovali tamojším obyvateľom život. Koľko nás to stálo?

Ilustračný obrázok k článku Opravujú problémové úseky mestských častí Považskej: VIDEO a FOTO z miesta
22
Galéria

Mesto Považská Bystrica má jedenásť prímestských častí, z ktorých takmer v každej ľudia majú problém so zničenými cestami. Uviedla to hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková s tým, že radnica sa preto snaží vytipovať tie najviac zničené a investovať do ich opráv. „Aktuálne sa realizujú práce v Praznove a v Podmaníne. V Praznove sa nového asfaltu ľudia dočkajú na komunikácii vo výmere približne 1000 m², práce menšieho charakteru sa realizujú aj v ďalších štyroch lokalitách. Celkovo sa aktuálne rekonštruuje v tejto mestskej časti približne 1400 m² komunikácií. V Podmaníne sa oprava týka cesty o výmere takmer 1600 m²,“ prezradila hovorkyňa.

Podľa správ z radnice by malo ísť o cesty, ktoré boli vo veľmi zanedbanom stave. V Praznove je to jedna dlhšia cesta o dĺžke takmer 350 m, plus sú to ešte štyri kratšie úseky, takže celkovo sa tam vynovia cesty o dĺžke asi 500 m. V Podmaníne sa robí cesta, ktorá vedie od kultúrneho domu smerom k cintorínu, o dĺžke asi 350 m. „Opravy ciest v Praznove stoja cca 45 000 eur a v Podmaníne cca 39 000 eur,“ povedala Pagáč Kováčiková.

„V Praznove sa robí cesta, ktorú voláme ,Od jarku k Ignácoviʻ. Je tam dosť domov a je to tiež cesta k vodojemu, ktorá je frekventovaná. Bola posledná, ktorá bola v najhoršom stave v Praznove. Ten je síce malou prímestskou časťou, ale na dĺžku je veľmi rozťahaný. Teraz nám ostali už len kratšie cesty,“ konštatovala Jarmila Tomanová, poslankyňa za dané mestské časti.

Zdroj: Dnes24.sk

Ta doplnila, že v Podmaníne sa robí cesta, ktorá vedie na cintorín. „Toto bol naozaj kameň úrazu a videla som, že táto cesta je skutočne zlá, bola veľmi krivá a veľa obyvateľov ju využíva. Takže teraz, keď sa zrekonštruuje, verím, že občania budú spokojní,“ dodala Tomanová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM