Filip Chudý Hádzaná

Opora Považskobystričanov je po operácii: Kedy sa Motlík vráti medzi žrde?

Brankárska opora považskobystrických hádzanárov Radek Motlík musel absolvovať operáciu. Ako dlho má chýbať?

Ilustračný obrázok k článku Opora Považskobystričanov je po operácii: Kedy sa Motlík vráti medzi žrde?
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa nachádzajú v štvrtom týždni letnej prípravy, ktorú trochu skomplikovali zdravotné problémy hráčov. Preto v prvom prípravnom zápase v Hraniciach (prehra 21:24) nemohol tréner Václav Straka počítať s viacerými zverencami. „Mal som k dispozícii iba 10 hráčov do poľa, až šesť ich bolo mimo. Nemalo by ísť ale o nič vážne a počas týždňa budú postupne hráči naskakovať do prípravy, ktorá tak pokračuje normálne ďalej,“ povedal Straka.

Dlhšie mu bude chýbať iba skúsený brankár Radek Motlík, ktorý bol koncom júla na operácii v rodnej Plzni. „Mal som pretrhnutú manžetu v ľavom ramene. Stalo sa mi to už počas play-off a minulú sezónu som dohrával zranený. Mňa to rameno ani tak nebolelo, ale bol som na magnetickej rezonancii v Trenčíne, ktorá to zranenie odhalila. Preto som sa dohodol v Plzni s doktorom Petrom Zemanom, že ma tam budú operovať v júli,“ prezradil Motlík. Spomínaný lekár má na starosti aj futbalistov Viktorie Plzeň.

„Myslím si, že absentovať budem 1,5 mesiaca, maximálne možno dva. Chýbať by som mal v úvode ročníka približne tri kolá, potom by som mohol byť už k dispozícii koncom septembra,“ konštatoval náš brankár.

Ten by mal podľa vlastných slov ešte 14 dní nosiť ortézu, potom by mu mali odstrániť stehy, možno bude nosiť ešte chvíľu ruku v šatke a následne by pomaly mohol začať s rehabilitáciou. „Určite sa vrátim, žiadny koniec kariéry nehrozí. Celú kariéru som bol bez vážnejších zranení, to je vlastne až také prvé vážnejšie, hoci som s tým chytať mohol a nejako extra ma to nelimitovalo,“ doplnil 46-ročný strážca troch žrdí, ktorý verí, že jeho spoluhráči sa poriadne pripravia na novú sezónu a navnadia sa na ňu aj víťazstvami v prípravných dueloch.

V tých sú k dispozícii ďalší štyria brankári MŠK. „S tým, že prišiel Laco Kovačin a ešte sme zapojili do prípravy aj Marcela Adamčíka, tak problémy v príprave nemáme. Ale čakáme, kedy sa Radek Motlík uzdraví, čo našu silu na tomto poste ešte zvýši,“ dodal považskobystrický tréner Václav Straka

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nadšenie novej posily MŠK: V Považskej Bystrici sa mi páči všetko!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM