Filip Chudý Rôzne

Onedlho dostaneme zásielku z radnice: Aké páky použije mesto na neplatičov a dokedy to treba uhradiť?

Obyvatelia nášho mesta dostávajú v týchto dňoch do vlastných rúk rozhodnutia o miestnych daniach. Každý má síce zaplatiť inú sumu, ale v súčte to dáva do mestskej pokladnice pekný balík.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho dostaneme zásielku z radnice: Aké páky použije mesto na neplatičov a dokedy to treba uhradiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Na Mestskom úrade v Považskej Bystrici vrcholia prípravy súvisiace s vyrubením miestnych daní. Možno už aj vás navštívili zamestnanci úradu, ktorí rozhodnutia doručujú občanom do vlastných rúk na prelome mája a júna. Miestne dane sa síce nezvyšovali, ale do mestskej pokladnice pôjde aj tak veľmi pekná čiastka. Mesto pre tento rok vyrubilo miestne dane vo výške viac ako 4 milióny eur, presne 4 079 304 eur.

„Čo sa týka dane z nehnuteľností, ide o sumu 2 777 040 eur, poplatok za komunálny odpad a drobné stavebné odpady predstavuje čiastku 1 258 392 eur, daň za psa 32 457 eur a ostatné miestne dane 11 415 eur. Pre občanov a právnické osoby spolu vytlačíme ročne viac ako 30 tisíc rozhodnutí,“ informoval prednosta mestského úradu Anton Martaus.

Občania musia dane zaplatiť do 30. júna a platiť sa môže rôznymi spôsobmi. „Miestne dane idú priamo do rozpočtu mesta a ich platenie je pre každého občana nielen zákonnou, ale aj morálnou povinnosťou. Nie je korektné, aby jeden občan miestne dane poctivo platil a druhý nie. Každý rok preto zverejňujeme mená neplatičov na webovej stránke mesta, následne tiež zasielame upomienky a v krajnom prípade vymáhame daňové nedoplatky prostredníctvom exekútora,“ doplnil prednosta mestského úradu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Mesto skrášľuje centrum: V známych pyramídach bude malá zmena, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM