Filip Chudý Kultúra

Október je v plnom prúde: 10 zaujímavých podujatí nového týždňa v Považskej

Počas tohto týždňa sa zakončí prvá polovica októbra, no ešte dovtedy môžete v našom meste zažiť veľa zábavy. Čo sa tu bude konať?

Ilustračný obrázok k článku Október je v plnom prúde: 10 zaujímavých podujatí nového týždňa v Považskej
Zdroj: Dnes24.sk

5 october

10. októbra o 18:30, kino Mier

Tichý príbeh o mužovi, ktorý čaká na dôležitú operáciu. Keď sa dozvie, že mu možno ostáva iba pár mesiacov života, vydá sa na cestu bez cieľa, no s konečným termínom, ktorým je 5. október. Je to príbeh o hľadaní miesta na svete, o tom, aké je ťažké opäť si nájsť domov. Pozrite si slovensko-český dokument.

Smejko a Tanculienka

11. októbra o 17:00, kino Mier

Chrobáčikovia Smejko a Tanculienka prichádzajú s úplne novým hudobným predstavením pre deti Kde bolo, tam bolo… S novými kostýmami, novou scénou a hlavne úplne novými rozprávkovými pesničkami z nového DVD.

Mária Antónia Fükö – Ohliadnutie

12. októbra o 17:00, MG art galéria

Vernisáž výstavy tejto autorky sa uskutoční v MG art galérii na Ulici M.R. Štefánika v stredu o 17:00, následne výstava potrvá v priestoroch galérie až do 4. novembra. Konkrétne pôjde o tapisériu.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hlohovec

12. októbra o 18:00, športová hala

Kvôli pohárovým povinnostiam súpera privítame vicemajstra z Hlohovca aj s našimi odchovancami v kádri o tri dni skôr. Bude to navyše na presne mesiac posledná možnosť vidieť domáci duel, keďže ďalší bude potom na pláne až 12. novembra.

Hokej: Považská Bystrica – Detva

12. októbra o 18:00, zimný štadión

Považskobystrickí hokejisti prehrali štyri zápasy za sebou, ale túto nepriaznivú sériu budú chcieť zlomiť proti Detve. Tá je síce v tabuľke druhá, ale niekedy sa práve v naoko jasných zápasoch rodia prekvapenia.

Hokej: Považská Bystrica – Martin B

14. októbra o 18:00, zimný štadión

Bohatý program čaká hráčov HK 95, pretože privítajú aj suseda v tabuľke, konkrétne rezervné družstvo Martina. To môžu posilniť aj niektorí hráči z najvyššej súťaže. Ako dopadne táto konfrontácia?

Inferno

15. októbra o 18:30, kino Mier

Oscarový režisér Ron Howard sa vracia, aby nakrútil najnovší bestseller z megaúspešnej knižnej série od spisovateľa Dana Browna. Slávneho symbolistu Roberta Langdona (Tom Hanks) tentoraz indície vedú k samotnému Dante Alighierimu.

Milan Belás: Knihy a informačné brožúry o Považskej Bystrici

Kino Mier

Výstava pri príležitosti 70. výročia udelenia štatútu mesta potrvá v kine Mier až do 16. októbra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Marek Loduha: Slovensko na fotkách

Kino Mier

Ide o výstavu výstava horskej fotografie, ktorá potrvá až do 23. októbra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Rekordný Horomil Fest: Považská Bystrica zažila nevšedný festival, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM