Filip Chudý Futbal

Okolie Považskej sa má na čo tešiť: Tri veľké futbalové lahôdky za týždeň

Náš región sa v priebehu najbližších dní môže tešiť na tri futbalové sviatky, keďže sem zavítajú na pohárové zápasy traja prvoligisti.

Ilustračný obrázok k článku Okolie Považskej sa má na čo tešiť: Tri veľké futbalové lahôdky za týždeň
Zdroj: TASR

Počas utorka a stredy sa odohrá väčšina zápasov 2. kola najprestížnejšej pohárovej súťaže na Slovensku Slovnaft cup-u, čiže Slovenského pohára vo futbale. Do hry už vstupujú aj kluby z najvyššej súťaže. Tunajší futbal môže tešiť, že v okruhu 15 km od Považskej Bystrice sa predstavia až tri kluby z Fortuna ligy.

Už v utorok o 17:00 privíta FK Predmier nováčika našej najvyššej súťaže 1. FC Tatran Prešov. Klub zo susednej dediny TJ Plevník-Drienové privíta v stredu o 17:00 úradujúceho majstra a obhajcu trofeje AS Trenčín. „Pripravujeme sa na tento zápas ako na takú slávnosť, pretože takýto zápas sme v histórii nášho klubu ešte nehrali. Kvalita je na strane súpera, my to chceme odohrať so cťou, aby z toho diváci mali nejaký zážitok a proste si to užiť,“ povedal nám predseda klubu TJ Plevník-Drienové Ján Haladej s tým, že sa s Predmierom dohodli na tom, aby sa zápasy hrali v iných dňoch, keďže takéto futbalové sviatky nebývajú v susedných dedinách často.

„Nie som síce nejaký historik a klub funguje už od roku 1928, ale toto by mal byť najväčší zápas v jeho histórii. V dávnej minulosti sme síce hrali zápasy s Banskou Bystricou a Žilinou, ale to boli iba priateľské stretnutia. Ostrý zápas s takýmto mužstvom, to tu u nás ešte nebolo,“ vyjadril sa Ján Haladej.

Pre TJ Plevník-Drienové je to akási odmena za to, že minulý rok vyhral 6. ligu ObFZ Považská Bystrica a postúpil o súťaž vyššie, pretože iba kluby od 5. ligy môžu hrať Slovnaft cup. „Do každého zápasu idú naši hráči s cieľom vyhrať, ale kvalita je jednoznačne na strane súpera. My sme hráčom povedali, aby si ten zápas užili, aby mali naň pekné spomienky,“ dodal Haladej. O týždeň v utorok 16. augusta o 17:00 privíta TJ Kovo Beluša – FK DAC 1904 Dunajská Streda, čím sa uzavrie atraktívny program 2. kola Slovnaft cup-u v našom okolí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

MŠK Považská Bystrica štartuje sezónu: Vedenie klubu prezradilo ambície

KOMPLETNÝ PREHĽAD futbalovej jesene: Považskú Bystricu čakajú tieto zápasy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM