Filip Chudý Rôzne

Ohňostroj nad Považskou: Koľko peňazí naň vynaloží radnica v tomto roku?

Aj v tomto roku sa občania Považskej Bystrice môžu tešiť ohňostroj. Vieme, koľko bude stáť.

Ilustračný obrázok k článku Ohňostroj nad Považskou: Koľko peňazí naň vynaloží radnica v tomto roku?
Zdroj: TASR

Považskobystričania a návštevníci nášho mesta sa môžu tešiť na zaujímavý silvestrovský program. Na zimnom štadióne sa bude od 14:00 do 17:00 konať detský Silvester na ľade, pripravený je tiež kultúrny program pred mestským úradom od 21:00. Chýbať nebude ani tradičný ohňostroj, ktorý k Silvestru a k vítaniu nového roka neodmysliteľne pa­trí.

„Dvanásťminútové svetelné divadlo na oblohe budú môcť ľudia v Považskej Bystrici sledovať krátko po polnoci, po novoročnom príhovore primátora mesta. Do ohňostroja radnica investovala obdobne ako v minulých rokoch sumu približne 5500 eur,“ povedala Iveta Pagáč Kováčiková, hovorkyňa mesta.

Ako však upozornila, používanie zábavnej pyrotechniky na území mesta Považská Bystrica je obmedzené platným všeobecne záväzným nariadením (VZN). „V záujme zabezpečenia ochrany verejného poriadku a zdravia ľudí na území mesta Považská Bystrica, je pritom zakázané používanie všetkých druhov pyrotechnických výrobkov, na všetkých verejných priestranstvách v meste Považská Bystrica, s výnimkou 31. decembra a 1. januára,“ ozrejmila považskobystrická hovorkyňa s tým, že pri porušení VZN hrozí priestupcovi – fyzickej osobe pokuta vo výške 33 eur, právnickej osobe alebo osobe oprávnenej na podnikanie pokuta vo výške 6 638 €.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM