Filip Chudý Kultúra

Odštartujme nový rok zábavou: Čo sa chystá v Považskej počas prvého týždňa?

Počas tohto týždňa privítame nielen nový rok, ale sa tiež sa školáci rozlúčia so zimnými prázdninami. Užite si tieto dni.

Ilustračný obrázok k článku Odštartujme nový rok zábavou: Čo sa chystá v Považskej počas prvého týždňa?
Zdroj: TASR

Silvester 2018

31. decembra o 21:00, pred mestským úradom

Silvestrovský program pred mestským úradom začne o 21:00. V programe vystúpi Robo Šimko so skupinou Massriot, Happy Band a po polnočnom ohňostroji sa o zábavu postará DJ Džoxy.

Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá

4. januára o 16:00, kino Mier

Blíži sa zima a naši kutilovia Pat a Mat to nemôžu nechať len tak. Pre našich majstrov nie je žiadna komplikácia prekážkou a žiadna výzva dostatočne veľká. Pat a Mat a ich zimné dobrodružstvá, tak to tu ešte nebolo!

Hokej: Zápasy Považskej Bystrice

4. a 6. decembra, zimný štadión

Naši hokejisti môžu poskočiť v tabuľke na siedme miesto, ak v piatok o 18:00 porazia tabuľkového suseda z Humenného, pričom bez šance nebudú ani v nedeľu o 17:00 proti Skalici.

Escape room

4. januára o 18:30, kino Mier

Známy hororový režisér Adam Robitel (Insidious: Posledný kľúč) prináša príbeh šiestich ľudí, ktorí prijali pozvanie do tajomnej escape room. Netrvá dlho, kým si uvedomia, že z tejto hry sa nedá uniknúť. Treba ju prežiť.

Halový turnaj ObFZ

5. a 6. januára o 9:00, športová hala

Na veľký halový turnaj ObFZ Považská Bystrica sa prihlásilo až 22 tímov, ktoré budú hrať v dvoch dňoch o víťaznú trofej. V prvý deň sa hrá päť základných skupín až do približne 20:00, v druhý deň nasleduje vyraďovacia fáza naplánovaná do cca 15:00.

Super taxík

5. januára o 16:00, kino Mier

Malý žltý Taxík, ktorému pod kapotou bije srdce skutočného pretekára, sníva o titule „Kráľa ciest“ v jeho rodnom meste Gasket City. Počas pretekov však urobí chybu a nešťastne nabúra do slávnej talianskej modelky Belly di Monetti, do ktorej sa na prvý pohľad zamiluje. Lenže Bella patrí do úplne inej kategórie luxusných áut, ktoré sa na takých ako Taxík pozerajú zhora. Animovaný film.

Nová šanca

5. januára o 18:30, kino Mier

Maya (Jennifer Lopez) oslavuje 43. narodeniny a má jediné želanie – aby po 15 rokoch práce v obchode získala pozíciu vedúcej. Vysnívané miesto však dostane kolega, ktorý má ten správny titul a CV. Pomôže jej narodeninový darček od synovca – dokonale prehľadný a kompletne vymyslený životopis, vďaka ktorému úspešne absolvuje pracovný pohovor vo veľkej firme. Zdá sa, že Maya stojí na prahu svojej novej kariéry… Americká komédia.

Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel

6. januára o 16:00, kino Mier

V ďalšom pokračovaní populárnej animovanej série sa stretne svet kúziel a kúzelníkov s kráľom Haraldom, ktorý sa rozhodne zbaviť svet všetkej mágie a kúziel.

Bumblebee

6. januára o 18:30, kino Mier

Charlie Watsonová oslavuje osemnásť, ale veľa dôvodov k radosti nemá. Nádej, že od rodiny dostane vysnívané auto, sa rozplynie vo chvíli, keď rozbalí mimoriadne trápne darčeky. Až majiteľ autobazáru a vrakoviska, u ktorého brigáduje, sa nad ňou zľutuje a daruje jej žltý Volkswagen Chrobák, ktorý však spadá skôr do kategórie dar-nedar. Len ten najväčší optimista by totiž vsadil na to, že táto kraksňa bude ešte niekedy jazdiť, lenže… Americký film.

Výstava: Michal Zahornacký – Chymeros

MG ART Galéria

Navštíviť môžete aj výstavu fotografa Michala Zahornackého s názvom Chymeros. Projekt vznikol v spolupráci so spisovateľom Danielom Hevierom. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika výstava potrvá do 11. januára. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, fotoklub Fénix v spolupráci s PX Centrom pozývajú do kina Mier na výstavu členov fotoklubu FÉNIX. Návštevníci si môžu pozrieť viac ako 50 umeleckých fotografií rôznych žánrov od 15 autorov (Tomáš Benčík, Ľuboš Ďurica, Martin Golej, Tomáš Hlavčo, Miroslav Jakubčík, Helena Kurusová Benčíková, Anna Macháčková, Marián Pentek, Peter Procházka, Marek Pupák, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo). Výstava je sprístupnená do 22. januára 2019 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM