Filip Chudý Kultúra

Odpáľme február ako sa patrí: Pred nami je považskobystrický víkend

Prvý februárový víkend je prichádza. Počas neho môžeme zažiť množstvo rôznorodých podujatí. Kam sa vybrať?

Ilustračný obrázok k článku Odpáľme február ako sa patrí: Pred nami je považskobystrický víkend
Zdroj: TASR

Lyžovanie v Považskej Bystrici

1. – 3. februára, vlek Mašková

Kto má rád aktívnu formu oddychu, toho určite poteší, že lyžiarsky vlek priamo v našom meste premáva zadarmo, a to cca nasledovne: v piatok od 14:00 do 16:30, počas soboty a nedele zas od 10:00 do 16:00. Všetko, samozrejme, v prípade ideálneho počasia a dobrých snehových podmienok.

Glass

1. februára o 18:30, kino Mier

V úplne novom, komiksom inšpirovanom trileri sa stretávajú postavy z dvoch úspešných filmov – Vyvolený a Rozpoltený. Z prvého z nich sa vracajú takmer nezničiteľný David Dunn a jeho protipól – krehký manipulátor Eliah Price. Z trileru Rozpoltený sa zas objavuje psychopatický Kevin Wendell Crumb a jeho 24 rôznych osobností. Všetci traja sa stretávajú v psychiatrickom ústave. Crumb však uniká vtelený do jednej zo svojich nebezpečných identít a Dunn s Priceom musia v súboji s ním využiť všetky svoje paranormálne schopnosti.

Chris Ellys + Juraj Vačko

1. februára o 21:00, Umelci B2 Klub

Folkový dvojkoncert umelcov Chrisa Ellysa a Juraja Vačka.

Hádzaná: XX. ročník Memoriálu Františka Blaška

2. – 3. februára o 8:00, športová hala

Dva dni plné hádzanej čakajú počas tohto víkendu Považskú Bystricu. Memoriál Mgr. Františka Blaška patrí medzi najvýznamnejšie turnaje v hádzanej mladších žiakov, a to nielen na Slovensku. V oba dni sa začína hrať o 8:00

Futbal: Zápasy v Považskej Bystrici

2. – 3. februára, umelá tráva futbalového štadióna

Umelý trávnik v Považskej Bystrici je počas zimy poriadne využitý aj inými klubmi. V sobotu sa na ňom odohrajú zápasy Predmier muži – Predmier U19 (9:00) a od 14:00 prebehnú postupne tri stretnutia žiakov MŠK proti Žiline. V nedeľu budú hrať doma naši dorastenci (10:00 a 12:00), no a potom prebehnú aj zápasy Podmanín – Košeca (13:30) a Prečín – Brvnište (15:30).

Futbal: Považská Bystrica – Zlaté Moravce

2. februára o 11:00, umelá tráva futbalového štadióna

Futbalistky MŠK odohrajú ďalší prípravný zápas v zimnej príprave, v ktorom sa stretnú so súperkami zo Zlatých Moraviec.

Návrat domov

2. februára o 16:00, kino Mier

Bella bola len šteniatko, keď si ju Lucas adoptoval a odvtedy boli najlepší priatelia. Jedného dňa však Bella zmizne a ocitne sa vyše 600 km od svojho pána. Láska k nemu je však silnejšia ako nepriazeň osudu a Bella je rozhodnutá sa vrátiť domov. Cestou na ňu čakajú rôzne dobrodružstvá, noví priatelia, ale aj nebezpečenstvá veľkého, neznámeho sveta… Rodinný film.

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

2. februára o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári vstúpia do nadstavbovej časti nakoniec proti Topoľčanom, o čom rozhodol v stredu dramatický záver základnej časti.

Trhlina

2. februára o 18:30, kino Mier

Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Slovenský triler.

Ľadová sezóna 2

3. februára o 16:00, kino Mier

Ľadové medvede vynikajú silou a obratnosťou a žijú samotárskym životom. Hrozivou bielou šelmou sa medveď Norm stal pravdepodobne len omylom. Má totiž rád spoločnosť, zábavu a priateľov, zatiaľ čo v tom, ako byť dravý, desivý a nebezpečný vládca premrznutých planín, dosť zaostáva. Je to dobrák od kostí, ale či chce alebo nie, Norm je jednoducho ľadový medveď. Animovaná komédia.

Serenity: Ticho pred búrkou

3. februára o 18:30, kino Mier

Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen. A prinesie búrku. Mysteriózny triler.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Ak dávate prednosť prírode, určite vás zaujme toto VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM