Filip Chudý Šport Iné športy

Odchovanci Považskej Bystrice bojujú o olympiádu: Šatan nominoval hneď dvoch

Hokejovú reprezentáciu Slovenska čaká generálka pred olympijskými hrami, na ktorej sa bude bojovať aj o miesta do Pekingu.

Ilustračný obrázok k článku Odchovanci Považskej Bystrice bojujú o olympiádu: Šatan nominoval hneď dvoch
5
Galéria
Zdroj: TASR/SZĽH/Andrej Galica

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan spolu s asistentom Otom Haščákom a hlavným trénerom Craigom Ramsaym nominovali na blížiaci sa Švajčiarsky pohár 22 hráčov. Medzi nimi aj jedného debutanta, obrancu bratislavského Slovana Andreja Goliana. Tradičné predvianočné podujatie je na programe 16. a 17. decembra.

Boj o OH

„Nominácia do Švajčiarska sa trošku zmenila. Zavolali sme zopár hráčov, ktorí sa ukázali v dobrom svetle na Nemeckom pohári a doplnili ich menami, ktoré sa v Krefelde nepredstavili z rôznych dôvodov. Keďže máme pred sebou posledné medzinárodné zápasy pred zimnými olympijskými hrami, povolali sme hokejistov, ktorí môžu zabojovať o účasť v olympijskom výbere,“ povedal pre hockeyslovakia.sk na margo nominácie generálny manažér Miroslav Šatan.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Ten po Nemeckom pohári povedal, že do Švajčiarska povolajú aj hráčov, ktorí sú na hrane nominácie, aby sa tak prípadne mohli lepšie rozhodnúť, keďže toto bude posledná zápasová previerka reprezentácie pred olympiádou. Na nej by sa mali predstaviť aj hráči z NHL, ale nie je to stále definitívne potvrdené. Konečné rozhodnutie má padnúť v prvej polovici januára.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Odchovanci panterov

Šancu zabojovať o účasť na olympiáde dostali aj dvaja odchovanci považskobystrického hokeja – Daniel Gachulinec a Miroslav Mucha.

Obaja debutovali v národnom drese pred tohtoročnými majstrovstvami sveta, pričom Gachulinec sa dostal až na ne. Dokonca s počtom 18 odohraných zápasov patrí v aktuálnej nominácii medzi skúsenejších hráčov. Mucha má zatiaľ na konte štyri stretnutia a jeden gól.

Na podujatí NaturEnergie Challenge 2021 vo Vispe sa okrem domácich Švajčiarov a Slovákov mali predstaviť aj Lotyši a Olympijský výber Ruska. Vzhľadom na nepriaznivú pandemickú situáciu a cestovné obmedzenia však definitívny zoznam účastníkov potvrdí Švajčiarska hokejová federácia v najbližších dňoch. Slováci pred odchodom do Švajčiarska absolvujú tréningový kemp v Bratislave od 13. decembra.

Slovenská nominácia

brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk), Matej Tomek (HC Kometa Brno)
obrancovia: Martin Bučko (HC Motor České Budějovice), Daniel Gachulinec (HC Slovan Bratislava), Martin Gernát (HC Lausanne), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HKP Hämmeenlina), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce)
útočníci: Dávid Bondra (HK Poprad), Marko Daňo (HC Oceláři Třinec), Dávid Gríger (HC Bílí Tygři Liberec), Adrián Holešinský (HK Nitra), Libor Hudáček (HC Lugano), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín), Miroslav Mucha (Lake Superior University), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Juraj Šiška (HC Nové Zámky)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM