Filip Chudý Rôzne

Odborníci zvýšili stupeň výstrahy pre okres Považská Bystrica: Sledujte, čo nás to čaká!

Búrky nie sú v tomto ročnom období ničím výnimočné. Meteorológovia však zvýšili výstrahu pred dažďom z prvého na druhý stupeň. Pozrite, kedy to príde!

Ilustračný obrázok k článku Odborníci zvýšili stupeň výstrahy pre okres Považská Bystrica: Sledujte, čo nás to čaká!
Zdroj: TASR

Podľa odborníkov zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) nás v okrese Považská Bystrica čaká poriadny lejak. Pôvodnú výstrahu prvého stupňa pred malou chvíľou zvýšili na druhý stupeň.

„V okrese Považská Bystrica sa miestami očakáva výskyt silných búrok s krúpami, ktoré predstavujú zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Za dané obdobie sa môže vyskytnúť niekoľko intenzívnych búrok, prechodne aj trvalý intenzívny dážď, s kumulatívnym úhrnom ojedinele 50 až 80 mm,“ informuje web SHMÚ.

Intenzita sprievodných javov je podľa meteorológov v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká. S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 – 50 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 70 – 110 km/h. „Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ píše na sa stránke SHMÚ. Výstraha pred búrkami trvá pre náš okres od pondelka 24. júla 12:00 do utorka 25. júla 12:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Letné kino priamo v centre Považskej: PROGRAM obľúbeného Kinematografu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM