Krimi

Od štvorkolky sa zapálil les: Vodič skončil s popáleninami

V neďalekom Prečíne sa odohrala dramatická situácia, pri ktorej museli zasahovať aj hasiči. No nielen oni, pretože jeden človek v dôsledku požiaru utrpel aj popáleniny. Čo sa presne stalo?

Ilustračný obrázok k článku Od štvorkolky sa zapálil les: Vodič skončil s popáleninami
Zdroj: TASR

K požiaru štvorkolky došlo v lesnom poraste v lokalite Krátke. Od štvorkolky sa požiar šíril suchým lístím do okolitého lesného porastu. Pred príchodom hasičov sa požiar pokúšal uhasiť vodič štvorkolky, ktorý pri hasení utrpel popáleniny hornej končatiny prvého stupňa,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík.

Náročnosť hasenia

Hasenie požiaru nebolo jednoduché, čo potvrdili samotní hasiči. „Miesto udalosti sa nachádzalo v ťažko prístupnom teréne, považskobystrickí hasiči požiar lokalizovali vodou z genfovakov a jednoduchými hasebnými prostriedkami,“ ozrejmil prácu hasičov Petrík, ktorý tiež informoval o tom, že práve hasiči poskytli spomínanej zranenej osobe prvú pomoc.

Pomohli aj dobrovoľní hasiči

Na miesto udalosti boli privolaní aj členovia miestneho dobrovoľného hasičského zboru. „Tí po likvidácii požiaru vykonávali dohľad nad požiariskom,“ informoval o práci dobrovoľných hasičov hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík.

Môže vás zaujímať:

Dobrovoľní hasiči v Považskej Teplej majú novinku: Tešiť sa môžu aj iné mestské časti

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM