Filip Chudý Rôzne Kultúra

Oceňovali úspešné Slovenky: V elitnej spoločnosti aj Sima Martausová z Považskej

Známa umelkyňa z nášho mesta Sima Martausová (29) sa dostala do spoločnosti úspešných slovenských žien.

Ilustračný obrázok k článku Oceňovali úspešné Slovenky: V elitnej spoločnosti aj Sima Martausová z Považskej
Zdroj: TASR

Slávnostným galavečerom v historickej budove Slovenského národného divadla vyvrcholil v nedeľu večer deviaty ročník prestížnej čitateľskej ankety Slovenka roka 2017. V ôsmich kategóriách bolo nominovaných 27 úspešných slovenských žien. O víťazkách v jednotlivých kategóriách rozhodovali diváci a poslucháči RTVS, čitatelia týždenníka Slovenka formou SMS hlasovania, kupónov a prostredníctvom internetového hlasovania.

V kategórii Umenie a kultúra bola medzi nominovanými spolu so Zuzanou Muréry a Annou Šiškovou aj 29-ročná Považskobystričanka Sima Martausová. Tá je autorkou hudby, textárkou a speváčkou. Účinkovala aj v Radošinskom naivnom divadle. Vydala štyri CD nosiče s vlastnými pesničkami a vypredáva koncerty po celom Slovensku. Srdcia poslucháčov si získava svojím vystupovaním a úprimnými textami. A hoci sa nakoniec víťazkou stala Zuzana Mauréry, už len to, že Simu Martausovú vybrala nominačná komisia, v ktorej sa nachádzali viaceré slovenské osobnosti, je výbornou reklamou nielen pre ňu, ale aj pre naše mesto.

„Skladanie vlastných piesní je môjmu srdcu bližšie, už len preto, že, keď som na javisku s vlastnými piesňami z môjho života, ktoré sú o tom, čo ja cítim a prežívam, tak mne je tak lepšie byť sama sebou. To som ja a tak mi je dobre. Ale keď som na javisku v divadle ako herečka, to hrám úlohu niekoho iného, akoby som sa na niekoho hrala, čo mi až tak blízke nie je, hoci ma to tiež celkom baví,“ povedala Martausová pri predstavení nominácie počas priameho televízneho prenosu RTVS.

Úspešná mladá umelkyňa z Považskej Bystrice na samotnom galavečere aj vystúpila v programe. Spolu s ňou aj umelecký súbor Lúčnica, Ľubica a Marián Čekovskí, Kristína, Helena Vondráčková, Leona Machálková a sólisti divadla Nová scéna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Unikátny výtvor našich talentov: Považskobystrický kostol v inej podobe! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM