Filip Chudý Rôzne

Obmedzenie v považskobystrickej nemocnici: Spôsobila ho chrípková epidémia

Ak nemáte v týchto dňoch nutnú cestu do nemocnice v Považskej Bystrici, potom tam radšej ani nechoďte. Na väčšine oddelení je vydaný zákaz návštev!

Ilustračný obrázok k článku Obmedzenie v považskobystrickej nemocnici: Spôsobila ho chrípková epidémia
Zdroj: TASR

Ako nám prezradil hygienik Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici Marián Ľahký, minulý týždeň dostali odporúčanie z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici, aby obmedzili návštevy na všetkých lôžkových oddeleniach považskobystrickej nemocnice z dôvodu prebiehajúcej chrípkovej epidémie.

Preto podľa slov hovorkyne našej nemocnice Zuzany Luhovej vydal nemocničný hygienik interné odporúčanie všetkým primárom/kám na lôžkových oddeleniach, aby podľa vlastného uváženia obmedzili na svojich oddeleniach návštevy z dôvodu spomínanej epidémie. „Sú oddelenia, kde k obmedzeniu návštev došlo, ale nie na všetkých, záleží od rozhodnutia primára/ky,“ vysvetlila Luhová.

„Zákaz by mal platiť na všetky lôžkové oddelenia, výnimku môžu tvoriť akurát oddelenia jednodňovej chirurgickej starostlivosti, kde tento zákaz nie je úplne potrebný, keďže pacienti na nich nie sú dlho hospitalizovaní,“ doplnil Marián Ľahký.

Celkový zákaz návštev na nemocničných oddeleniach, pokiaľ je nevyhnutný, platí podľa slov Ľahkého od pondelka do konca týždňa, ak teda nie sú návštevy nutné, pričom sa vzťahuje hlavne na lôžkové oddelenia. „Na všetkých oddeleniach sú aj vyvesené upozornenia na tento zákaz. Ja som si ich v pondelok oddelenia, že aké tam majú obmedzenia. Ale keďže chorobnosť na chrípku v Trenčianskom kraji stúpla, preto momentálne nie je dôvod na to, aby sa situácia vrátila do normálneho režimu,“ dodal nemocničný hygienik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Kvalitnejšie operácie v nemocnici v Považskej: Zakúpená špičková technológia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM