Kultúra

Obľúbený relax pod hviezdami: PROGRAM letných kín v Považskej a okolí

Letné dni sú ideálnou šancou na oddych. Medzi vyhľadávané druhy zábavy patrí aj letné kino. Kde všade v našom okolí premietajú?

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený relax pod hviezdami: PROGRAM letných kín v Považskej a okolí
Zdroj: TASR/Dano Veselský

V ostatných rokoch sa súčasťou obdobia letných prázdnin v Považskobys­trickom okrese stalo aj letné kino. A hoci kvôli súčasnej situácii platia rôzne obmedzenia, obľúbená zábava pod hviezdami pokračuje aj v lete 2020.

V obciach

Začali v Prečíne, kde už 27. júna premietali film Ženská na vrchole. O týždeň na to pripravili premietanie filmu Príliš osobná známosť. Tretí letný filmový večer na prečínskom ihrisku má byť v sobotu 18. júla o 21.00 h. „Premietať sa bude film Chlap na striedačku. V prípade zlého počasia sa premietanie preloží na iný dátum. Tešíme sa na vás,“ informovali organizátori.

V Domaniži organizujú letné kino už od roku 2016, pričom táto sezóna nebude výnimkou. Prvé premietanie je naplánované na najbližší víkend, keď budú v obci hody. V piatok 17. júla o 21.00 h je na miestnom ihrisku na programe film Ženská na vrchole, ale ako upozorňuje starosta František Matušík ml., všetko môže byť ešte inak. „Rozhodujúce slovo bude mať počasie, ak bude nepriaznivé, premietanie preložíme na ďalší týždeň, prípadne neskôr,“ povedal s tým, že plánujú aj ďalšie premietania, no zariadia sa podľa počasia a tiež situácie s obmedzeniami.

V meste

V centre Považskej Bystrice sa ľudia tešili z Bažant Kinematografu, ale ten tento rok do nášho mesta nezavíta. Pri fontáne je náhradou letné kino v rámci Kultúrneho leta. V úvode júla boli prvé dve snímky (Tajný život maznáčikov 2, Vlastníci), ďalšie prídu na rad v auguste. Viď program nižšie.

Letné kino už tradične ponúka aj Cooltajner pri dome kultúry. Túto sezónu odštartovali snímkami V sieti a Skutok sa stal.

Druhý rok za sebou sa z letného kina môže tešiť aj mestská časť Milochov. „VMČ Milochov a OZ Cibuliar toto leto prinesú štyri filmové tituly, ktoré premietneme na multifunkčnom ihrisku v Dolnom Milochove,“ oznámili s tým, že prvý film bol Muži v nádeji, druhý bude Pomáda.

Aktuálny program

  • 17. júla o 20.45 h v Cooltajneri – Sviňa
  • 17. júla o 21.00 h v Domaniži – Ženská na vrchole
  • 18. júla o 21.00 h v Prečíne – Chlap na striedačku
  • 24. júla o 20.30 h v Milochove – Pomáda
  • 1. augusta o 17.00 h pri fontáne – Pračlovek
  • 8. augusta 15.00 h – 21.00 h pri fontáne – Hokejový sen. Sprievodný športový program pre deti, autogramiáda hokejových hviezd.
  • 21. augusta o 17.00 h pri fontáne – Spievaj
  • 21. augusta o 21.00 h pri fontáne – Yesterday
  • 26. augusta o 20.00 h v Cooltajneri – V sieti
  • 28. augusta o 20.00 h v Cooltajneri – Joker

Poznámka: Program ovplyvňuje aj počasie. Vzhľadom naň bude ešte doplnený, resp. sa tieto podujatia môžu preložiť alebo zrušiť.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM