Filip Chudý Šport Iné športy

Obľúbené preteky v Považskobystrickom okrese: PROGRAM sviatku v Domaniži

Obľúbené countrycrossové preteky v Domaniži sú jediné svojho druhu v našom okolí. Ponúkajú tiež bohatý mimošportový program.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené preteky v Považskobystrickom okrese: PROGRAM sviatku v Domaniži
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 11. a v nedeľu 12. augusta bude Domaniža hostiť tretí ročník Countrycrossu in memoriam Janka Haviara o pohár starostu obce. A hoci je to v tomto formáte len tretie pokračovanie, ide už o tradičné preteky, ktoré sa organizovali aj predtým. Toto jediné countrycrossové podujatie v našom okolí sa koná v domanižskej lokalite Záborie. „Podujatie býva každý rok prakticky na tých istých miestach, len trať sa čiastočne mení. No vždy má približne jeden okruh dĺžku 8–10 km. Dúfame, že ešte zaprší, lebo trať je suchá. Ak naprší, bude to vynikajúce,“ povedal organizátor podujatia Marek Haviar.

„Počet jazdcov je vždy veľký otáznik. Veríme, že ich príde mnoho. Minulý rok ich bolo približne 250, z toho 40–50 detí. O podujatí vedia aj všetci známi slovenskí jazdci. Pozvánky dostali Štefan Svitko, Jaroslav Štrbek, Radek Matoška, Thomas Hostinský a ďalší. Už je na každom, či príde, netlačíme ich. My sa spoliehame na to, že v Domaniži je vždy výborný pretek, ktorý baví a každý sa sem rád vracia,“ konštatoval Haviar.

Pomôcť by podľa jeho slov mohol k dobrej účasti pretekárov aj fakt, že už dva-tri týždne nebolo a ešte ďalšie dva týždne ani nebude nejaké väčšie podujatie. Preto by jazdcov mohla nalákať chuť zasúťažiť si.

Divácku účasť (vstup je zdarma) ovplyvní hlavne počasie. „Vyzerá to tak, že v piatok dobre zaprší, čo by bolo výborné pre jazdcov, aby bola mäkšia trať a ani by sa tak neprášilo. V sobotu a nedeľu by už pršať nemalo, preto veríme, že sa zopakuje návšteva z minulého ročníka, keď tu boli tisíce ľudí. Navyše nám dali výbornú odozvu, že sa im u nás páčilo, čo nás hrialo pri srdci,“ prezradil.

Novinkou oproti minulosti bude podľa organizátora väčší počet detských atrakcií. „Bude tu skákací hrad a tiež maľovanie na tvár, keďže chceme aj deti zabaviť. Veď keď už jazdcom pripravíme dobrú trať, divákom stánky a pod., potom treba aj niečo pre tých najmenších,“ doplnil. Nebude tiež chýbať let rogalom, dobrá hudba a veľká vatra v sobotu o 21:00.

Program pretekov

Sobota

  • 7:00 – 9:30 preberanie motocyklov
  • 10:00 štart Regional E1, E2, dorast do 85ccm, Veterán
  • 12:30 štart Ženy,deti 65cm3 + pitbike, deti 50cm3
  • 14:00 štart Profi E1, E2, SP E1, E2, Hobby E1, E2

Nedeľa

  • 8:00 – 9:30 preberanie motocyklov
  • 10:00 štart Regional E1, E2, dorast do 85ccm, Veterán
  • 12:30 štart Ženy,deti 65cm3 + pitbike, deti 50cm3
  • 14:00 štart Profi E1, E2, SP E1, E2, Hobby E1, E2
  • 18:00 dekorovanie víťazov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM