Filip Chudý Rôzne

Obľúbené považskobystrické podujatie zrušili: Vieme, čo s ním bude

Tisícky ľudí z nášho mesta a okolia zvykli chodiť na obľúbený Rozprávkový les, lenže teraz sa naň v pôvodnom termíne nedostanú. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené považskobystrické podujatie zrušili: Vieme, čo s ním bude
Zdroj: Rozprávkový les

Považskobystrický Rozprávkový les mal v nedeľu 24. júna napísať svoju deviatu kapitolu, lenže nestane sa tak, čo nám potvrdil organizátor podujatia Peter Máťoš. „Organizačný výbor Rozprávkového lesa sa na základe nepriaznivej situácie, ktorá nastala kvôli výdatnej búrke v Považskej Bystrici zo štvrtka na piatok, rozhodol, že presúva tento ročník podujatia na iný termín,“ uviedol.

„Je to akcia z veľkej časti pre deti, lenže počasie by nám nedovolilo urobiť viaceré aktivity. Je nám to síce ľúto, ale aby mohlo byť toto podujatie plnohodnotné, musí nám priať aj počasie, čo sa v tomto termíne nestalo. Už hľadáme náhradný termín, ale nedá sa to urobiť z týždňa na týždeň, keďže umelci, ktorí by na podujatí vystupovali, majú ďalšie akcie,“ povedal Máťoš.

Ako ďalej uviedol, predbežne to vyzerá tak, že sa Rozprávkový les bude konať koncom augusta alebo začiatkom septembra. „Hľadáme také riešenie, aby sa tento ročník uskutočnil,“ konštatoval organizátor podujatia, ktorý nepočíta s alternatívou, že by sa to tento rok nekonalo. „Je nám to ľúto. Termín sa ale vyberal už necelý rok dozadu, pričom sme nemohli vedieť, ako bude,“ doplnil.

Podobné problémy s počasím mal Rozprávkový les v Považskej Bystrici už v roku 2015, keď sa kvôli daždivému počasiu musel preložiť. Značná časť podujatia sa totiž odohráva v lesoparku nad areálom VI. ZŠ, kde by neboli po búrke vhodné podmienky na prechádzku Rozprávkovým lesom. „Dôvodom preloženia je tiež nepriaznivá predpoveď počasia na nasledujúce dni, kvôli čomu by zostalo blato v lese a navyše by bolo vonku chladno, čiže by sa chystané vodné atrakcie nedali použiť,“ dodal Máťoš, ktorý pôvodne dúfal, že v tomto ročníku prekonajú rekord podujatia, ktorý je zatiaľ na čísle 3100 účastníkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM